Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care își renoveză apartamentele: Ce trebuie să știe locuitorii pentru a evita sancțiunile
Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care își renoveză apartamentele: Ce trebuie să știe locuitorii pentru a evita sancțiunile
Viața la bloc vine la pachet cu reguli stricte, toate pentru a nu crea disconfort vecinilor. Una dintre ele este și gestionarea corectă a deșeurilor rezultate din renovări. Abandonarea molozului în scara blocului sau pe domeniul public poate atrage sancțiuni cuprinse între 500 și 1.000 de lei.
Citește și: Taxă pentru centralele de apartament pe gaze naturale: Ar putea fi introdusă în perioada 2025-2030
Cine stă la bloc și își renovează garsoniera sau apartamentul trebuie să fie extrem de atent ce face cu molozul rezultat în urma lucrărilor. Abandonarea acestui tip de deșeuri în scara blocului sau pe domeniul public se sancționează cu amenzi. Mulți însă preferă să plătească amenda decât transportul deșeurilor la o rampă, care, pentru cantități importante, are costuri sensibil mai mari, notează evz.ro.
Riscă amenzi nu doar cei care abandonează deșeuri pe domeniul public, ci și locatarii care fac asta în spațiile comune ale blocului. Astfel, cei care aruncă materiale de construcții în spațiile comune ale blocului riscă amenzi între 500 și 1.000 lei. Dacă este achitată în termen de 15 zile, amenda este de 500 de lei.
Firmele specializate în ridicare deșeurilor au tarife destul de mari: între 1.000 și 2.000 de lei/tonă. Nu toate firmele se deplasează însă la solicitări pentru cantități mult mai mici de moloz, cum ar fi 100 de kilograme de pildă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Din 1 ianuarie 2025 se schimbă ambalajele alimentare. Ce va fi interzis în România și în UE
Din 1 ianuarie 2025 se schimbă ambalajele alimentare. Ce va fi interzis în România și în UE Producătorii de sticle de plastic și ambalaje alimentare din Uniunea Europeană se confruntă cu reguli stricte. Vor avea de respectat o lege nouă de la 1 ianuarie 2025. Iată ce va fi interzis în România și în UE. […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate21 de ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentariio zi ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii