AMENZI de aproape 40.000 lei și confiscarea unor produse alimentare expirate, în urma unor controale la 91 de agenți economici din județul Alba

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Polițiștii specializați în combaterea delictelor economice au verificat, la sfârșitul săptămânii trecute, 91 de agenți economici din județul Alba. Au fost constatate două infracțiuni, aplicate 43 de amenzi și confiscate produse alimentare fără documente de proveniență sau cu termen de valabilitate expirat.

La data de 11 iulie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sprijiniți de polițiștii din Blaj, Abrud, Câmpeni și Cugir precum și de specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Alba și comisari din cadrul O.J.P.C. Alba, au efectuat o acțiune care a avut ca scop verificarea modului în care comercianții respectă legislația privind comerțul și cea specifică pe durata stării de alertă, în contextul pandemiei de coronavirus.

ELIT

În cadrul acțiunii au fost verificate 91 de agenți economici din județ, față de 43 dintre aceștia fiind luate măsuri de sancționare contravențională.

Dintre sancțiuni, 25 au fost aplicate la Legea 12 /1990 privind comerțul, 11 la OUG 28/1999 privind obligativitatea folosirii caselor electronice de marcat, iar restul la alte acte normative.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 39.500 lei.

De asemenea, au fost confiscate produse alimentare fără documente de proveniență sau cu termen de valabilitate expirat, în valoare totală de 2.435 lei, suma de 812 lei, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 256 lei și au fost constatate două infracțiuni.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419