Rămâi conectat

Actualitate

Amenințările unui poliţist cu o alcoolemie record, către colegii de la Rutieră, după ce a făcut un accident: „Când ies din puşcărie, vă împuşc pe toţi”

Publicat

în

Amenințările unui poliţist cu o alcoolemie record, către colegii de la Rutieră, după ce a făcut un accident: „Când ies din puşcărie, vă împuşc pe toţi”

Un poliţist, condamnat la închisoare după ce a condus cu o alcoolemie foarte mare, de 3,29 mg/l alcool pur în sânge şi a produs un accident de circulaţie pe un drum naţional, i-a ameninţat cu moartea pe agenţii rutieri care investigau evenimentul rutier.

Judecătoria Vaslui l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pe F. M., agent de poliţie la Poliţia Vaslui, Secţia Rurală nr. 1, Postul de poliţie Muntenii de Jos, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ultraj. Decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, pe 27.12.2020, poliţistul a condus un autoturism marca Audi A4 pe DN 24 sub influenţa băuturilor alcoolice. Colegii săi de la Poliţia Rutieră au stabilit că avea o alcoolemie de 3,29 mg/l alcool pur în sânge la ora 15,20, respectiv 3,05 mg/l alcool pur în sânge o oră mai târziu.

Electrica Furnizare Discount

Fiind practic în comă alcoolică, poliţistul a provocat un accident rutier în sensul giratoriu din satul vasluian Crasna. După producerea evenimentului rutier, F. M. i-a ameninţat cu moartea pe colegii săi de la Poliţia Rutieră care sosiseră la faţa locului.

„Când ies din puşcărie, vă împuşc pe toţi!”, l-a ameninţat pe unul dintre agenţi, iar unui alt poliţist i-a spus: „Când am să ies din puşcărie, am să te omor şi pe tine şi pe sârboaica ta!”.

Ulterior, poliţistul şi-a recunoscut faptele, dar a motivat în faţa anchetatorilor şi a instanţei de judecată că nu avea de gând să îşi pună în practică ameninţările pe care le făcuse la beţie, scrie adevarul.ro. Nu de aceeaşi părere au fost şi judecătorii.

Sursa: realitatea.net

Publicitate

Actualitate

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Publicat

în

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Asigurările obligatorii auto s-au scumpit atât de mult încât unele firme de asigurări oferă posibilitatea ca acestea să fie plătite în rate. Tarifele s-au dublat și chiar s-au triplat în unele cazuri după ce un jucător important de pe piață a intrat în faliment.

Există patru companii care încheie polițe RCA cu posibilitatea de plată în rate.

Strategia a apărut după ce City Insurance, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața asigurărilor, a dat faliment, iar celelalte societăți au crescut prețurile simțitor.

Electrica Furnizare Discount

Oferta de plată în rate este valabilă însă doar pentru cei care își fac contract pe o perioadă de un an.

Concret, o societate de asigurări își ia un avans din acea primă anuală și după 4 luni își încasează și restul.

Există și companii care iau și la 6 luni această sumă.

După scumpirea RCA, borkerii le recomandă celor care își fac polițe de asigurare să facă polițe cu decontare directă.

Asta înseamnă că, dacă aveți daună, spre exemplu, cu un alt asigurat la City Insurance, nu mai sunteți nevoiți să așteptați să vă recuperați banii de la acea firmă, ci puteți să îi recuperați de la firma cu care ați încheiat noul contract.

O poliță RCA cu decontare directă costă acum cu 200 de lei mai mult, dar acum există posibilitatea plății de la 4 până la 6 rate.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Când recuperează elevii vacanța de două săptămâni. Anunțul ministrului Educației

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că elevi vor recupera cele două săptămâni de vacanţă, cel mai probabil, în luna ianuarie. ”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, anunţă ministrul, informează News.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii de gimnaziu şi liceu din şcolile publice vor avea acces la şcoală cu prezenţă fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar şi preşcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie.

”Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in aşa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului şcolar, aşa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 şi aşa cum am anunţat deja public”, a declarat ministrul.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit acestuia, data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situaţie certă din punct de vedere epidemiologic şi nu supoziţii.

”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a mai declarat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Noi reglementări pentru slujbe şi adunări religioase: Acces limitat în interior și distanţă de 2 metri între persoane

Publicat

în

Noi reglementări pentru slujbe şi adunări religioase: Acces limitat în interior și distanţă de 2 metri între persoane

Potrivit unui nou ordin publicat în Monitorul Oficial, accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane.

Noile reglementări sunt prevăzute într-un Ordin al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne, care se referă la regulile privind accesul în lăcaşele de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase.

Potrivit ordinului publicat luni seară în Monitorul Oficial, slujbele oficiate de către personalul de cult în aer liber (în curtea lăcaşului de cult) se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 2 metri între persoane.

Electrica Furnizare Discount

„Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane”, mai prevede ordinul ministerial.

În ceea ce priveşte procesiunile şi/sau pelerinajele religioase, acestea se organizează cu asigurarea unei distanţe minime de siguranţă de 2 metri între credincioşi, potrivit Agerpres.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare