Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Amenințare cu boicot din partea șefului PSD: „Avem posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe data de 21 decembrie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat luni seara că există posibilitatea ca Parlamentul României să nu se constituie pe data de 21 decembrie, în cazul în care nu se vor prezenta două treimi dintre parlamentari, precizând faptul că nu instigă, dar „fiecare parlamentar poate să aibă o problemă în aceeaşi zi”.

„Am informat pe toată lumea, vedeţi, avem posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe data de 21. Există în regulament – în cazul în care nu sunt două treimi, Parlamentul nu se constituie. Fiecare poate să aibă o problemă în acceaşi zi sau, dacă nu respectăm, există toate pârghiile. (…) Eu nu instig, nu am nicio problemă, dar există această portiţă în regulament şi se poate întâmpla să nu se constituie Parlamentul României.

Trebuie să respecţi democraţia şi votul românilor. Dacă vrei să joci în extreme, şi iei în batjocură votul românilor, şi te duci la vila Lac 1 şi faci aranjamente şi împarţi tu după cheremul tău, cum îţi vine ţie tot ce reprezintă Parlamentul, atunci este normal ca şi reacţia celor care nu au fost invitaţi să fie în aceeaşi măsură”, a spus Ciolacu, la România TV.

El a subliniat că PSD exclude orice altă variantă în afară de cea în care Alexandru Rafila este propus premier.

PSD este nemulțumit că PNL, USR/PLUS și UDMR și-au împărțit funcțiile parlamentare fără a mai ține cont de algoritmul parlamentar bazat pe ponderea rezultatelor obținute în alegeri și deci a numărului de mandate așa cum era cutuma până acum.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea