“Amendamentul Roman” aduce peste 20 de milioane de lei la bugetul județului Alba

Adoptarea “amendamentului Roman” în noul Cod administrativ înseamnă peste 20 de milioane de lei în plus la bugetul județului și a localităților din Alba. Pentru prima data în ultimii 30 de ani, redevențele rămân în proporție de 80% la nivel local, 40% la bugetul județului și 40% la primării.

Ca deputat PNL am depus un proiect de lege pentru scăderea TVA de la 19%, cât este în prezent, la 16%. Totodată, propun scăderea cotei din TVA de la 9% la 5% pentru alimentele de bază, respectiv ouă, lapte, carne, nu doar pentru produsele BIO, care sunt mai scumpe și consumate doar de cei cu posibilități. În ultimii doi ani, România a înregistrat cel mai mare deficit al încasărilor din TVA de 35,88%, cel mai ridicat procent de la nivelul Uniunii Europene.

Din cauza fiscalității excesive, gradul de colectare al TVA scade, odată cu creșterea evaziunii fiscale. Proiectul propus pleacă de la un concept liberal, “mai puțin de la mai mulți”, încurajând plata unor taxe mai mici. În privința scăderii TVA la alimentele de bază, proiectul propus prevede sprijinirea producătorilor români în detrimentul importurilor. Recenta măsură de scădere a TVA pentru alimentele de bază BIO, impusă de ministrul Daea încurajează discriminarea între producători dar și generează o portiță legislativă pentru cei care caută să eludeze legea.

Tot în această săptămână, trei proiecte pe care le-am inițiat au trecut de Senat, unul dintre ele vizând interzicerea cumulării pensiei cu salariul în sectorul public.

O altă lege al cărui inițiator sunt, cea a așezărilor informale, a primit votul final, mergând la promulgare. Legea dă posibilitatea primarilor ca în cazul celor proveniți din categoria personajelor vulnerabile și sărace, care au ridicat construcții improvizate să poata să fie aduse în legalitate.

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...