Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Amendă record la o firmă din Blaj pentru încălcarea legislației muncii

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O firmă de curățenie din Blaj are de plătit nu mai puțin de 60.000 de lei după ce, în urma unui control, inspectorii ITM au constatat încălcări grave ale legislației muncii.

Potrivit unui cititor al cotidianului ”Unirea”, care a a atras atenția asupra cazului, este vorba despre o firmă ce prestează servicii pentru o fabrică din municipiu.

”În momentul controlului efectuat de inspectorii ITM s-a constatat faptul că niciunul dintre cei 8 angajați nu lucrează cu forme legale, nu a efectuat controlul medical obligatoriu și nici instructajul de protecția muncii. Veridicitatea celor sesizate o puteți constata dacă cereți un punct de vedere responsabililor fabricii. În același timp, vă rugăm să analizați și ce urmări ar avea un accident de muncă într-o asemenea unitate, unde ar trebui respectate întru totul rigorile occidentale (angajați la „negru” care nu sunt instruiți deloc, nu știu să folosească utilajele, nu sunt avertizați de toxicitatea substanțelor pe care le manipulează etc.).  La cererea inspectorilor ITM referitoare la existența contractelor individuale de muncă, reprezentantul firmei de curățenie a plecat din fabrică și, după aproximativ o oră, a prezentat niște contracte (redactate pe loc) care se pare că au fost completate fără știrea angajaților”, ne-a scris cititorul.

Pentru clarificarea situației am apelat la reprezentanții ITM Alba care au precizat că la firma respectivă a fost depistată o singură persoană fără contract de muncă iar pentru restul s-a întârziat raportarea conform legii.

”Angajații aveau întocmite contracte de muncă, însă nu au fost transmise în REVISAL, astfel că am aplicat o amendă suplimentară de 50.000 de lei, pe lângă cea de 10.000 de lei pentru persoana găsită la muncă fără acte legale”, a precizat Horațiu Puiu, șef serviciu control ITM Alba.

Acesta a mai precizat că verificările au demarat în urma unei sesizări anonime, sosită pe adresa instituției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea