Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Îţi arăt eu ţie viol!” PEDEAPSA primită de un bărbat din Alba care și-a amenințat vecinii: „Îi va arăta el lui, îl va rezolva pe el și pe familia lui”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Îţi arăt eu ţie viol!” PEDEAPSA primită de un bărbat din Alba care și-a amenințat vecinii: „Îi va arăta el lui, îl va rezolva pe el și pe familia lui”

Un bărbat s-a ales cu o amendă penală de aproape 5.000 de lei, din partea Judecătoriei Alba Iulia, după ce a amenințat o femeie și pe soțul acesteia, spunând că „soțul ei nu va prinde pensia” și „îi va arăta el lui, îl va rezolva pe el și pe familia lui, îi va viola familia”.

La data de 21 mai 2020 inculpatul a ameninţat-o pe femeie spunându-i că „soțul ei nu va prinde pensia”, iar ulterior l-a ameninţat pe bărbat spunându-i că „îi va arăta el lui, îl va rezolva pe el și pe familia lui, îi va viola familia” şi în data de 07 iulie 2020, în jurul orei 18.00, inculpatul a ameninţat-o pe femeie spunându-i „îţi arăt eu ţie viol”, ameninţări prin care le-a provocat persoanelor vătămate o stare de temere.

Din declaraţia femeii reiese faptul că deasupra locuinţei sale locuia la data faptelor inculpatul, în prezent acesta fiind evacuat din acel imobil, între aceştia existând mai multe neînţelegeri, pe fondul împrejurării că inculpatul le-a adresat şi în trecut cuvinte şi expresii jignitoare, fără niciun motiv.

Persoana vătămată a relatat că în data de 21.05.2020, in jurul orei 17.30, a intrat în scara blocului, însoţită fiind de fiul său, în vârstă de 9 ani, iar inculpatul, fiind sub influența alcoolului, i-a adresat cuvinte şi expresii jignitoare și a ameninţat-o spunându-i că soțul ei nu va prinde pensia.

Totodată, din declaraţia persoanei vătămate rezultă că în data de 07.07.2020, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa în scara blocului, inculpatul a ameninţat-o spunându-i „îţi arăt eu ţie viol. Femeia a precizat că expresiile adresate de inculpat i-au provocat o stare de temere.

Din declaraţia bărbatului rezultă faptul că se află în stare conflictuală cu vecinul său de mai mulţi ani, iar în data de 21.05.2020, în jurul orei 17.30, a fost sunat de către soţia sa, care i-a spus că a avut unele probleme cu inculpatul, la acea vreme vecin al persoanelor vătămate.

În momentul în care persoana vătămată a ajuns l-a întâlnit pe inculpat, care se afla sub influenţa băuturilor şi care l-a ameninţat spunându-i că îi va arăta el lui, îl va rezolva pe el și pe familia lui, îi va viola familia, ameninţări care i-au creat persoanei vătămate o stare de temere.

Din declarația unei martorei rezultă faptul că are cunoștință despre faptul că inculpatul se află în situație conflictuală cu părinții martorei, iar în luna mai 2020 mama ei i-a comunicat telefonic că inculpatul a amenințat-o că dacă o prinde o va viola.

De asemenea, martora a precizat că inculpatul l-a amenințat pe tatăl ei, acestuia din urmă fiindu-i teamă că inculpatul le-ar putea face vreun rău membrilor familiei sale.

„În baza art. 206 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., art. 41 alin. 1 Cod penal şi art. 43 alin. 5 Cod penal raportat la art. 61 alin. 4 lit. b) C.pen., cu referire la art. 396 alin. 1 şi 2 C.proc.pen. condamnă pe inculpat, cu antecedente penale, la pedeapsa amenzii în cuantum de 4.800 lei stabilită prin înmulţirea unui număr de 240 zile amendă cu suma de 20 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de amenințare, în dauna persoanelor vătămate”, se arată în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea