Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ambasadorul Canadei, la Alba Iulia: ”Încurajăm autoritățile să ia decizii privitor la investiția de la Roșia Montană”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Excelența Sa Philippe Beaulne, ambasador al Canadei în România, prezent astăzi în municipiul Alba Iulia a participat la o întâlnire de lucru cu primarul Mircea Hava, discuțiile vizând în principal situația actuală a investiției de la Roșia Montană. Au mai fost abordate teme ca regionalizarea sau fondurile europene și dificultățile pe care le întâmpină autoritățile locale în aceasta privință.

Philippe Beaulne a dorit să știe punctul de vedere al primarului legat de referendumul pentru minerit și de posibilitatea ca lucrările de exploatare să fie demarate într-un viitor apropiat.

Încurajăm autoritățile să ia decizii privitor la această investiție în timp util. Mineritul poate fi o soluție pentru România din perspectiva faptului că în Canada resursa umană implicată depășește 300.000 de angajați și venituri de 36 miliarde de dolari pe an. Mineritul poate fi făcut de o manieră corectă, respectând legile. Am fost dezamăgiți de felul în care s-a procedat cu Cuprumin, când în ultimele două zile (n.a. din timpul procedurilor) s-a deraiat inexplicabil. Sperăm ca următoarea dată să fie de bun augur”, a declarat ambasadorul Canadei

Referendumul privind mineritul a fost un act de ipocrizie, să se ascundă indisponibilitatea asumării unei responsabilități politice. Trebuia organizat separat de alegeri. În felul în care s-a procedat s-a creat o confuzie generală pentru cei de acolo, interesați de soarta zonei. A fost un amestec care a lucrat împotriva firescului și a temei supuse referendumului. Totul se rezumă la o decizie politică și voința administrativă a țării de a redeschide mineritul, nu numai la Roșia Montană. Sper ca politicienii de acum să aibă o poziție mai clară în această privință”, a spus Mircea Hava.

În ceea ce privește regionalizarea, primarul municipiului Alba Iulia i-a împărtășit oficialului canadian că și-ar dori ca proiectul să fie abordat pe baze științifice și fără implicarea politicului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea