Rămâi conectat

Politică Administrație

„Am fost învestit consilier local pentru a asigura o bună administrare a intereselor albaiulienilor şi nu pentru a oferi PSD-ului motiv de a se da în stambă în presa locală”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drept la replică urmare a articolului publicat în ziarul „Unirea” în data de 4 martie 2016, cu titlul „Convocarea şedinţei extraordinare pentru reducerea impozitelor societăţilor comerciale, pusă sub semnul întrebării după ce doi consilieri locali au semnat «ca primarul»”

POCOLStimați albaiulieni, Valoarea supremă a comunicării politice ar trebui să fie adevărul şi nu manipularea cu scopul de a acoperi spaţii editoriale largi în presa locală. În numele acestui principiu mă adresez dumneavoastră cu respectul cuvenit pentru a înțelege mai bine, în linii corecte, care este starea de fapt cu privire la mult discutata modificare a HCL nr. 359/2015 privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, alte taxe, taxe speciale şi amenzile aplicabile în anul 2016. În săptămâna care a trecut s-a indus în mod eronat ideea că mi-aş fi schimbat punctul de vedere, că am fost determinat sau amenințat de cineva să îmi retrag susţinerea pentru modificarea HCL-ului dezbătut. Nimic mai fals.

Una este să semnezi o declaraţie de intenţie într-o situaţie cu anumite coordonate, prezentate lacunar de către reprezentantul PSD Alba Iulia care mi-a solicitat sprijinul şi cu totul alta e să îţi asumi responsabilitatea de a duce în Consiliul Local Alba Iulia un subiect care, la un studiu mai atent, nu este altceva decât un subiect de presă speculat de o formaţiune politică în vederea apropiatelor alegeri locale. Dincolo de miza politică pe care o pot înţelege până la un anumit nivel, există o stare de fapt greu de contestat, datele oficiale arătând clar că din cele 58 de societăţi comerciale semnatare, 9 nu deţin nicio clădire în municipiul Alba Iulia, 6 afirmă prin conducerile lor că nu au semnat acest document, două şi-au retras semnătura, constatând că de fapt „creşterea” impozitelor înseamnă o obligaţie fiscală mai mică faţă de anul precedent şi ATENŢIE! doar o companie semnatară a depus raportul de evaluare din care rezultă clar că aceasta are o creştere a obligaţiilor fiscale cu 14,36% şi nu o modificare de zeci de ori, aşa cum în mod fals se încearcă a se transmite.

Când aşa stau lucrurile, când ai decenţa să întrebi care este realitatea şi nu strategia de partid, ce cale de acţiune trebuie urmată? Să perseverezi susţinând un neadevăr pentru că aşa dă bine pentru câteva zile, sau să îţi retragi semnătura? Ce dictează pe termen lung interesul publicului albaiulian? O discuţie cu un temei prezentat intenţionat deformat sau anularea unei şedinţe a CL Alba Iulia care ar fi costat bugetul local câteva mii de lei? Eu, Dorin Pocol, reprezentantul dumneavoastră în CL Alba Iulia, am ales ceea ce am ales întotdeauna de-a lungul carierei mele politice, şi anume să sprijin adevărul şi nu interesul trecător al unui partid politic, oricare ar fi el. Sunt conştient că acest aspect a deranjat PSD-ul, iniţiator al acestui subiect de presă, dar eu am fost învestit în calitatea de consilier local pentru a asigura o bună administrare a intereselor albaiulienilor şi nu pentru a da PSD-ului motiv de a se da în stambă în presa locală cu scopul evident al optimizării scorului electoral.

În finalul acestui scurt drept la replică, îi asigur pe albaiulieni că adevărul a determinat schimbarea atitudinii mele faţă de proiect şi nu vreun interes politic, că o dezbatere publică pe această temă e necesară şi obligatorie, că aş prefera să discutăm despre un studiu de impact asupra celor discutate şi nu despre sterilele calcule politice. Îi invit pe colegii consilieri din PSD Alba Iulia să organizăm o astfel de dezbatere publică invitând societăţile comerciale semnatare şi desigur presa pentru o reconfirmare a intereselor publice legate de acest subiect. Cu deosebit respect, Dorin POCOL, consilier local


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea