Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Alunecarea de teren din satul Lunca va fi consolidată: Investiție de peste 8 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alunecarea de teren din satul Lunca va fi consolidată printr-o investiție de peste 8 milioane de lei. APM Alba a dat undă verde pentru realizarea proiectului.

În localitatea Lunca din comuna Valea Lungă, în luna martie 2021, în urma unor ploi abundente, pe malul stâng al văii nenominalizate afluent de ordin I a vai Lodromanului, din satul Lunca, s-au produs alunecări de teren care au afectat malul și parțial partea carosabilă a unei străzi nenominalizate.

În această zonă, valea este largă, iar malurile au înălțimi de până la 15 m și înclinări de până la 35 grade. Pe maluri este vegetație din arbuști și arbori. Alunecarea a dislocat o parte din această vegetație. Pe malul drept nu s-au produs alunecări, dar a fost identificată o zonă de cca 20m lungime cu crăpături longitudinale în asfalt, pe banda dinspre pârâu, ceea ce indică o cedare a malului.

În perioada 02.06.2022 – 08.06.2022 alunecările s-au reactivat. În zona reactivată au apărut crăpături și deplasări de pământ, iar taluzul drumului vicinal este afectat pe mai multe sectoare.

Pentru remedierea drumurilor afectate de alunecare și punerea în siguranță a amplasamentului se propun următoarele lucrări:

– Realizarea în zona alunecată situată în albia văii nenominalizată unei umpluturi de pământ cu înălțimea de până la 15 m, pentru a stabiliza ambele maluri ale văii nenominalizate
– Pentru asigurarea scurgerii apei din valea nenominalizată se propune tubarea văii pe lungimea de 121 m
– Refacerea străzii afectate pe lungimea de 108m
– Corectarea profilului longitudinal al drumului vicinal de acces în câmp pe zona alunecată
– Modernizarea unui drum vicinal de acces în câmp, drum parțial pietruit.

Amplasamentul lucrării este în localitatea Lunca, comuna Valea Lungă, din județul Alba. Se propun lucrări pe strada din localitatea Lunca, pe o vale nenominalizată și drum vicinal de acces în pădure și pășune.

Având în vedere caracterul de calamitate și urgență al acestor fenomene de instabilitate al taluzelor care au afectat strada și drumul, autoritățile locale și cele județene au întreprins demersuri care atestă caracterul de urgență al lucrărilor.

Valoarea investiției este de 8,364,086.89 lei inclusiv TVA, din care 7,357,349.24 lei lucrări de C+M.

Durata de execuție se estimează a fi de 5 luni calendaristice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Apel la cetățenii din comuna Șpring din partea primăriței Iulia Stănilă: Ce le propune aceasta să facă înainte de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Apel la cetățenii din comuna Șpring din partea primăriței Iulia Stănilă: Ce le propune aceasta să facă înainte de sărbători Primărița din Șpring, Iulia Stăniă, a făcut un apel către cetățeni pe rețelele de socializare, în care îi roagă să facă câteva lucruri pentru gospodărie, înainte de sărbători, pentru a avea o comună curată și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea