Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alți 11 medici vor profesa la Spitalul din Alba Iulia, după terminarea rezidențiatului. Cine sunt și ce specializări au

Dragoş Suciu

Publicat

în

Un număr de 11 medici, cu diferite specializări, au semnat un precontract cu Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia care prevede că vor profesa, în Alba Iulia, după terminarea studiilor de rezidențiat.

Spital Alba Iulia02Site-ul spitalului a publicat numele medicilor, funcția, gradul profesional și specialitatea:

1 Canta Constantin Nicolae – Medic rezident an IV – Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.)

2 Ciufudean Delia Ecaterina – Medic rezident an IV – U.P.U.

3 Enache Simona – Medic rezident an II – Pneumologie

4 Floca Emanuela – Medic rezident an III – Pediatrie

5 Gavrilut Andreea Elisabeta – Medic rezident an V – Pediatrie U.P.U.

6 Martin Artur – Medic rezident an IV – Ortopedie si traumatologie

7 Moise Liana – Farmacist rezident an I – Farmacie

8 Scanteie Carla – Medic rezident an I – Endocrinologie

9 Scanteie Tiberiu – Medic rezident an I – Interne

10 Voinescu Lioara – Medic rezident an II – Nounascuti

11 Samoila Raul Cristian – Medic rezident an I – U.P.U.

Cânța Constantin Nicolae a început să facă gărzi pe SMURD Alba de două ori pe săptămână.

Majoritatea medicilor sunt absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

Potrivit unor informații, ei au ales să profeseze în Alba Iulia, iar ruperea precontractului atrage o răspunderea patrimonială.

Reprezentanții Spitalului Județean s-au plâns că unele secții, în special UPU, funcționează cu efectiv redus.

De când a intrat în subordinea Consiliului județean Alba, la Spitalul din Alba Iulia au fost renovate mai multe secții. În ultimii ani, au fost reabilitate următoarele compartimente: Urgență, Radiologie, ATI, Dermatologie, Ginecologie, Oncologie, ORL, Oftalmologie, Boli Infecțioase, bucătăria, spălătoria. CJ ar fi alocat în patru ani suma de 300 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea instituției. Cea mai recentă renovare s-a realizat la secția de Boli Infecțioase, recepția urmând să aibă loc în luna curentă. Valoarea investiției pentru ”Infecțioase” a fost de 1.337.886,84 lei, iar societatea comercială care a câştigat licitaţia este Compact Construct. Conform proiectului, au fost înlocuite geamurile, ţevile şi instalaţiile de apă și s-au refăcut circuitele electrice. Totodată, s-au demarat lucrări la mansardă, în toate saloanele, în sălile de tratament, în camera de gardă, în ambulatoriul de specialitate, iar partea exterioară a fost complet refăcută.

Alte două secții, Chirurgia și Urologia, sunt în reabilitare și ar trebui finalizate în primăvară. Proiectul este în valoare de 2.373.000 de lei (circa 530.000 de euro), din care suma de 1.973.000 de lei va fi alocată din bugetul judeţului, iar 400.000 de lei, sponsoriare, din partea SC Transavia SA. Lucrările au început în luna decembrie, termenul de execuție este de 5 luni, iar firma care a câștigat licitația se numește SC Domica SRL. Probabil, principala îmbunătățire va fi în ceea ce privește numărul de pacienți din saloane. Dacă din 1973 și până în prezent erau internați câte 5-6 pacienți într-un salon, din aprilie-mai 2015 saloanele vor avea 2-4 pacienți și grup sanitar propriu.

Secţia de Gastroenterologie va intra în reparații capitale în primăvara 2015, costurile fiind estimate la valoarea de 1.693.000 de lei. Tot pentru acest an sunt planificate reparaţii curente la farmacia din cadrul unității sanitare, investiția estimată a lucrărilor fiind de 510.000 de lei.

În 2015, din partea CJ Alba, Spitalul Județean a primit suma de 6.975.000 de lei, dublu față de suma alocată anul precedent – 3.651.000.

Amintim că Spitalul din Alba Iulia a anunțat concurs pentru următoarele funcții de asistente șefe: medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, oncologie, chirurgie, obstetrică ginecologie, neonatologie, pediatrie, ORL, ATI, neurologie, boli infecțioase, psihiatrie acuți, recuperare, medicină fizică și balneologie, unitatea de primiri urgențe, bloc operator, analize medicale, radiologie si imagistică medicală și sterilizare.

Concursul va consta în selecția probă scrisă și interviu.

Proba scrisă va avea loc în 23 februarie la ora 10.00 la sediul DGASPC Alba – sala de ședințe, Alba Iulia bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 68.

Interviul va avea loc în 26 februarie, la ora 10.00 în aceeași locație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea