Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Alro Slatina – FC Unirea Alba Iulia 2-1 (1-0), în Liga a 2-a! Eşec de ziua căpitanului unirist Adrian Pascal

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Unirea a pierdut întâlnirea de astăzi, din etapa a 18-a a seriei vestice a eşalonului secund, scor 1-2 (0-1), suferind împotriva formaţiei Alro Slatina întâiul eşec din retur. Trupa lui Gherman a ratat astfel şansa prelungirii invincibilităţii, ce data din etapa a 13-a (0-1 la Piteşti, 12 noiembrie) şi cuprindea 4 partide fără înfrângere şi 140 de zile.

„Aluminiştii”, ameninţaţi cu amenzi, iar antrenorul Daniel Mogoşanu cu demiterea erau obligaţi să câştige. „Decarul” Precup s-a revanşat după ratarea unui penalty în meciul tur de pe „Cetate” (apărat de goalkeeperul albaiulian) şi a deschis scorul în minutul 22 cu un şut de la 15 metri, din zona centrală (după o nesincronizare a defensivei adverse) în stânga portarului. De ziua sa, la împlinirea vârstei de 31 de ani, căpitanul unirist Adrian Pascal n-a avut parte de un cadou pe măsură. Albaiulienii au replicat prin oportunitatea lui Cl. Oara (31) şut peste transversală şi golul lui Pleniceanu (45) anulat pentr o poziţie de ofsaid la limită.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La reluare s-a jucat la fel de încâlcit, cu două ocazii ale amfitrionilor (56), prima încheiată cu o intervenţie excelentă a lui Pascal în careul mic în faţa lui Muscă. Acelaşi portar al Unirii parează la situaţia lui D. Ene (68), reluare din 10 metri, în vreme ce coechipierii săi s-au chinuit, fără folos să restabilească egalitatea. ba mai mult, amfitrionii şi-au majorat avantajul în minutul 86, când abia intrat in teren (inspirat Mogoşanu) Creţu a interceptat un balon şi a şutat de la 15 metri în colţul scurt, pe sub Pascal. O zvâcnire uniristă, „cap” I. Stan (89) respins de G. Savu a prefaţat reducerea de handicap realizată de Al. Pleniceanu (min. 90+1). Acesta a transformat sigur un penalty scos de S. Mureşan (faultat de Muscă), a doua lovitură de pedeapsă obţinută de vârful albaiulian în tot atâtea etape.

Au jucat formaţiile: *Alro Slatina: G. Savu – Vigariu, Ed. Stoica, Muscă, I. Grosu –  Sg. Popescu, Quist (29, Al. Coman), Precup, I. Stancu/ cpt – D. Ene (84, C. Crăciun), Stoianof (80, A. Creţu). Rezerve: N. Bănică – Săceanu, Răducu, Pasăre. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

*Unirea Alba Iulia: Pascal/ cpt – N. Oltean, I. Şerban, Bumbac (76, I. Stan), Bucurică (68, M. Oprea) – Cl. Oara, Pleniceanu, D. Militaru (89, Coţolan), V. Florea – S. Mureşan, M. Petrescu. Rezerve: Lasc –  I. Grozav, Potopea. Ciofu. Antrenor: Stelian Gherman.

După această înfrângere, echipa din Cetatea Marii Uniri a făcut schimb de locuri cu „alumiştii”, coborând pe poziţia a 8-a, cu 26 de puncte (20-14). Miercuri, de la ora 17.00, „alb-negrii” vor întâlni într-o rundă intermediară cealaltă formaţie din Slatina, pe stadionul „Cetate” urmând a poposi FC Olt. (H.D.M.)

Foto: site „Gazeta Nouă” şi captură TVR 3

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat Mai mulți localnici din satul Șpring s-au mobilizat la apelul primarului Iulia Stănilă și au dat o mână de ajutor la curățarea și vopsirea gardurilor celor două biserici din sat. Iulia Stănilă, primarul comunei Șpring, împreună […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea