Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alocații 2024: Copiii ar putea primi mai mulți bani, de la 1 ianuarie. Guvernul trebuie să decidă până la finalul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alocații 2024: Copiii ar putea primi mai mulți bani, de la 1 ianuarie. Guvernul trebuie să decidă până la finalul anului

Începând cu data de 1 ianuarie, copiii ar putea beneficia de o nouă creștere a alocației, deoarece legea prevede indexarea lor cu rata inflației, la fel ca în cazul pensiilor.

Până la finalul anului, Guvernul trebuie să decidă, odată cu finalizarea bugetului de stat la care lucrează în prezent, dacă va respecta legea și dacă va indexa alocațiile cu rata inflației.

O indexare cu rata inflației înseamnă o creștere cu 13,8% a alocațiilor care sunt acum în plată. Asta ar însemna, mai exact, că un copil care are vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani va primi în plus, la alocație, 35 de lei, asta însemnând puțin peste 1 leu pe zi.

Copiii care au vârste mai mici de doi ani sau suferă de handicap ar putea primi în plus de la stat aproximativ 90 de lei.

Aceasta nu ar fi prima dată în care Guvernul ar decide că nu sunt bani la bugetul de stat și ar proroga această indexare a alocațiilor cu rata inflației.

Important de subliniat este faptul că pentru următorul an nu este anunțată doar creșterea alocațiilor, ci și majorarea pensiilor în două rânduri, dar și creșterea salariilor, inclusiv cele ale cadrelor didactice.

În urmă cu o lună, întrebată dacă alocațiile vor fi indexate cu rata inflației la începutul anului următor, Natalia Intotero a declarat că veniturile copiilor sunt o prioritate pentru guvernanți, iar aceștia își vor respecta angajamentele.

Potrivit legislației în vigoare, alocațiile pentru copii ar trebui majorate diferențiat în funcție de vârsta acestora.

În prezent, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau cu handicap beneficiază de o alocație lunară de 631 de lei. Copiii încadrați în intervalul de vârstă de 2-18 ani, precum și tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, primesc o alocație lunară de 256 de lei. Totodată, aceeași sumă de 631 de lei este acordată și copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care suferă de un handicap. Această sumă a fost majorată în acest an față de cea de 600 de lei, care era valabilă în anul 2022.

Așadar, sumele vor fi următoarele:

  • Copiii care au vârsta de până în doi ani vor primi o alocație de 718 lei, după majorare. Banii respectivi sunt primiți și de copiii care au handicap (până la 18 ani);
  • Copiii cu vârsta de până la 18 ani (adică între 2 – 18 ani) vor primi o alocație în valoare de 291 de lei. Aceștia trebuie să urmeze o formă de învățământ – liceal, profesional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea