Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Alocația pentru copii va fi dublată. Ioan Dîrzu: PSD își propune ca la finele anului 2016 alocația să ajungă la 200 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentarii din Camera Deputaților au aprobat, miercuri, majorarea alocației de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Amendamentul PNL privind majorarea a fost aprobat cu 322 voturi ”pentru” și 2 abțineri.

Ioan Dirzu06Președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a spus că este o măsură binevenită pentru toți copii din România și apreciază efortul Guvernului de a susține majorarea. Acesta a precizat că legea a trecut cu votul majorității partidului de guvernământ. ”Mulțumim și celor de la PNL, respectiv și celorlalte grupuri parlamentare, că au înțeles că tăiatul și reducerile nu mai sunt o soluție în 2015”. Deputatul a precizat că PSD își propune ca la finele anului 2016 alocația pentru copii să ajungă la 200 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat la inceputul sedintei de guvern ca – in calitate de reprezentant al unui partid social-democrat – el sustine aceasta masura. Mai mult decat atat, desi sustine ca, deocamdata, nu stie de unde vor fi luati cei 1,8 miliarde de lei necesari majorarii alocatiilor, Ponta promite ca vor fi gasite solutii.

„S-a propus la Camera Deputatilor dublarea pentru toti. Eu spun, ca principiu, suntem un Partid Social Democrat si noi suntem primii care ne bucuram. Noua ne era frica ca dreapta se opune acestor lucruri, acum inteleg ca ei isi doresc foarte tare acest lucru si noi ni-l dorim cu atat mai mult. Deci noi n-am dat un aviz de la Guvern, ca nu ni l-a cerut nimeni. Ne-am facut doar datoria, l-am informat si pe presedinte, voi informa si Camera Deputatilor astazi, doar sa stim ca 1,8 miliarde de lei este impactul acestei masuri. Dintr-un punct de vedere strict social-democrat, mie mi se pare un lucru bun si-l sustin cu toata inima.

Dar, vreau sa stim ca ne costa 1,8 miliarde de lei pe an. Partea proasta este ca cei care au facut amendamentul nu ne-au spus de unde luam, cum spune in Constitutie. Dar n-as fi social-democrat daca m-as opune la asemenea idei. Sa vedem, ca nu ne-au spus cei care au votat, deci tot noi o sa trebuiasca de unde gasim banii. Pai nu, acuma ii gasim, anul asta, ii gasim si la anul, dar inseamna ca ei vor sa ne lase numai pe noi la guvernare, clar, prin aceasta propunere. Ca noi ii gasim, pentru alocatii. Nu stiu de unde o sa-i gaseasca ei, in continuare, sau de unde o sa-i taie.”- a spus premierul Victor Ponta.

Liderul PNL, Alina Gorghiu, a spus ca este o veste foarte buna pentru familiile din Romania.

„Vorbim de peste 3 milioane jumatate de copiii care se vor bucura de dublarea alocatiilor. M-as bucura sa putem sa aducem in casele tuturor o mica bucurie. (…) Acest parcurs trebuie continuat”, a spus Gorghiu.

Camera Deputaților este for decizional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea