Rămâi conectat

Politică Administrație

Alin Ignat: Congresul PSD și cum s-au vrut secunde în picioare, să șteargă ani în genunchi din trecutul comunist 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Și iată că s-a săvârșit și transparentul, la modernizare aspirantul si de comunism desprinsul Congres al PSD.

Alin Ignat01Evenimentul nu vine cu nicio surpriză, nici măcar cea a locației, la Sala Palatului, tradițional cadru al Congreselor PCR de altă dată, gazdă ieri a unei simulări de democrație de partid ce parcă sună cunoscut. Scurte reprezentații de teatru au colorat seara în nuanțe sumbre.

S-a condamnat comunismul printr-o ridicare in picioare de 5 secunde, scurt și cuprinzător; listele oculte, cu ce trebuia votat, fluturau cu aceeași viteză cu care Dragnea asigura în direct că acestea nu mai sunt de tolerat, in timp ce, profund liberalul Tăriceanu asculta atent, în rândul întâi, regretele deloc comunistului Iliescu, legate de impozitul progresiv.

A fost un spectacol de pomină, încheiat cu o poză de grup cu un Președinte ales din „1 candidați”, niște băieți mai cunoscuți și câțiva anonimi, impuși și unii și ceilalți, și sintagma de la sine grăitoare: „și acum, la femei”, care anunța fericitele ocupante ale celor FIX patru locuri destinate doamnelor în conducere.

PSD a adus in scenă, un exemplu simplu de rotire a cadrelor, principiu familiar unora și dat acum spre învățare altora, ca nu cumva punerea partidului în rând cu vremurile să vină prea brusc sau, poate, prea devreme.

Un lucru e clar și îngrijorător, discursul lui Victor Ponta a arătat că avem un Prim-ministru obosit, mai obosit cu siguranță decât Iliescu, și e momentul, credem, când se mai cere o desprindere, rămasă, din noiembrie, datorie.

Alin Ignat, purtător de cuvânt al PNL Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea