Alexandru Rafila, despre vaccinarea contra Covid-19: Ar dura 15 ani să ne imunizăm pe cale naturală
Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie, a susținut o declarație, la Digi24, că virusul SARS-CoV-2 nu va dispărea nici după al doilea val și că va trebui să ne obișnuim să trăim cu el „în anii următori”. El spune că studiile de seroprevalență arată că procente infime din populație au trecut prin boală și că soluția este apariția unui vaccin viabil. În caz contrar, imunizarea pe cale naturală ar dura circa 15 ani.
„Virusul nu dispare după al doilea val. Oamenii trebuie să înțeleagă că vom trăi cu acest virus în anii următori”, a declarat Alexandru Rafila.
El a spus că soluția este găsirea unui vaccin.
„Vaccinul va opri răspândirea, dar boala va reizbucni, vor apărea focare ici și colo”, însă ele vor putea fi controlate mult mai ușor, a mai explicat specialistul.
El a mai arătat că abia după apariția unui vaccin ne vom putea întoarce la o viață normală, „chiar și fără mască”, nu după încetarea stării de urgență sau de alertă.
„Oamenii au înțeles că după starea de urgență se întorc la normal. Și s-au relaxat, și apoi au apărut acele creșteri de cazuri. Vaccinul ne va permite sa ne relaxăm comportamental”, a mai afirmat Rafila.
El a făcut un calcul privind eficiența unui vaccin în fața imunizării naturale, prin contractarea bolii, așa-numita „imunizare de turmă”.
Datele preliminare ale studiului de prevalență privind gradul de răspândire a infecției SARS-CoV- 2 în populația României arată că între 2% și 2,5% din români au trecut prin boală, a explicat Rafila. În cifre, acest lucru înseamnă că aproximativ 500.000 de români au contractat deja virusul, de aproape șapte ori mai mult decât cazurile înregistrate oficial, 75.000.
La un ritm de îmbolnăvire de 500.000 de oameni la șase luni, de când România se confruntă cu coronavirusul, respectiv un milion de cazuri pe an, Alexandru Rafila a arătat că ar dura circa 15 ani până când măcar trei sferturi din populația României să se imunizeze pe cale naturală, astfel încât să oprească răspândirea virusului.
Alexandru Rafila a mai arătat că România este pe locul 4 în UE la media de cazuri noi la suta de mii de locuitori, raportate la două săptămâni.
„România s-a stabilizat la 87-89 de cazuri la suta de mii de locuitori, medie la 14 zile. Pe locul 1 în UE este Spania, cu 135 de cazuri, apoi Luxemburg și Malta, doua țări mici, cu impact nesemnificativ, apoi noi. Tendința în UE este de creștere, mai puțin accelerată, dar îngrijorătoare”, a afirmat Alexandru Rafila.
El a legat această creștere a numărului de cazuri de reluarea activităților economice: „Când s-a reluat activitatea economică, Grecia avea 3 cazuri la suta de mii de locuitori, acum are 15, deci a crescut. La fel s-a întâmplat în Italia, în Germania”.
Acest lucru a adus măsuri imediate în țările respective, de exemplu e interzis să stai la bar sau activitatea cluburilor, unde lumea se înghesuie, a fost oprită.
sursa: g4media.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Semnal de alarmă : Peste 5000 de şcoli din România funcţionează fără autorizaţii ISU şi fără autorizaţii sanitare
Semnal de alarmă : Peste 5000 de şcoli din România funcţionează fără autorizaţii ISU şi fără autorizaţii sanitare Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) trage un semnal de alarmă cu privire la infrastructură deficitară a unităţilor de învăţământ din România. Situaţia actuală, confirmată prin datele primite de la Ministerul Educaţiei, arată că mii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 2 zile
Sâmbătă, pe „Pielarul”, la Sebeș, CS Universitar Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, un alt derby „de Alba”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
7 octombrie: Ziua internațională a muncii decente. Cum s-a „născut” acest concept și cum a ajuns să fie sărbătorit
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
10 octombrie: Se năștea la Alba Iulia Laura Stoica, una dintre cele mai bune voci ale rockului românesc. Artista ar fi împlinit astăzi 57 de ani
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
11 octombrie – Ziua Școlii Ardelene. 270 de ani de la inaugurarea primelor școli cu predare în limba română din Transilvania
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
11 octombrie: Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi. Scotea demonii din oameni și învia morții
-
Ştirea zileiacum 4 zile
VIDEO | Se modernizează ultimii kilometri din DJ 107 K, un drum spectaculos care face legătura cu Transapuseana: Peisaje care îți taie respirația, chei înguste străjuite de stânci înalte și păduri necălcate de picior de om