Ziarul Unirea

Alexandru Rafila, avertisment dur: „Acest număr mare de cazuri își va găsi un răsunet în numărul de persoane internate în secțiile de terapie intensivă”

Alexandru Rafila, Președintele Societății de Microbiologie, și-a arătat îngrijorarea față de numărul mare de cazuri noi de infectări cu COVID-19 care vor pune presiune pe secțiile de terapie intensivă.

Conform lui Alexandru Rafila, în aceste condiții de creștere constantă a numărului de cazuri noi se va ajunge la transferarea pacienților din secțiile de terapie intensivă.

ELIT

“Chiar dacă intrăm într-o decelerare a creșterii, avem o problemă legată de acest număr mare de cazuri care s-a cumulat în ultimele două săptămâni și care, în curând, își va regăsi un răsunet în numărul de cazuri internate în secțiile de terapie intensivă”, a declarat Alexandru Rafila la B1 TV.

“Toată problema este legată de repetarea acestei creșteri. Dacă ea se va dovedi continuă în următoarea perioadă, atunci sigur că efortul colegilor care lucrează în secțiile de terapie intensivă va fi foarte mare și, bineînțeles, în anumite zone din țară se va impune transferarea pacienților în alte locații care încă sunt disponibile”, a adăugat acesta.

Conform ultimului bilanț, 476 de persoane depistate cu COVID-19 sunt internate în secțiile de terapie intensivă din țară, Alexandru Rafila precizând că secțiile au o capacitate limitată.

“Această chestiune are două componente. Una la care ne așteptăm, ca după înregistrarea unui număr mare de cazuri să urmeze o creștere decalată cu una, două săptămâni a numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă.

E vorba de acel interval care, la început, este legat de evoluție nu foarte gravă a bolii, dar care la un moment dat se poate agrava și atunci omul trebuie să ajungă în secția de terapie intensivă, trebuie să aibă asistență respiratorie. Al doilea este legat de faptul că aceste secții de terapie intensivă au o capacitate limitată”, a conchis reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419