Alexandru Pereș: ”Uite porcul, nu e porcul”

Era o plăcere ca, în pragul sărbătorilor de iarnă, să călătoresc cu trenul la și de la București. Îmi comandam intenționat un loc la geam, pregătindu-mă să privesc, pe parcursul câtorva ore bune fascinantul film al mirificului peisaj românesc de iarnă.

Mi se perindau prin fața ochilor câmpii, dealuri, munți, satele, mai ales satele străjuite de armate întregi de pomi ninși, de merii în care, ca într-o carte de povești, mai supraviețuiau încă mere roșii, rămase din prea multă abundență a toamnei.

Și ceea ce mă fascina în mod deosebit erau fumurile de la focul de paie care rumeneau porcul de Crăciun pentru a deveni caltaboș și cârnaț și alte delicioase preparate pe care nimeni nu le știe face mai bine ca românul.

Am încercat această experiență și în acest an.

Deziluzie!

Aceleași câmpii, aceleași dealuri, aceleași sate, însă tot mai puține, foarte puține focuri de paie pentru pârlirea porcilor.

În locul lor, la marginea satelor, jigărite, alertate de foame, haite de câini!

Câini sălbăticiți, mânați de foame pe câmpurile din marginea satelor, câini „veniți” pare-se din marile orașe sau chiar din București, aduși probabil cu mașinile de către cei care doreau, în parte să scape de teroarea lor în orașe sau să-i salveze de noua lege a eutanasierii, votată recent de „minunata coaliție majoritară”.

Iar focurile de paie care pregăteau, pentru țăranul român, porcul de Crăciun, tot mai rare. Aproape inexistente.

Domnule Ponta, domnule Antonescu, renunțați o zi măcar la plăcerea de-a vă certa la televizor precum Guță cu fie-sa și faceți o plimbare prin țară cu trenul.

Veți avea ocazia să vedeți ce ați „realizat” în timpul minunatei voastre coaliții.

Lipsește focul de paie de la pârlitul porcului, domnilor, cel care era de sute de ani, specific satelor românești și a rezistat chiar și pe vremea comunismului. A fost înlocuit în schimb de haite flămânde de câini. De sărăcie. Lucie!

Bravo, coaliție! Halal conducere!

Senator PDL, Alexandru PEREȘ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

vuvuzel 18 decembrie 2013 at 18:38

Dacă tot nu mai contează pe scena politică nici el nici partidul lui de tristă amintire, dl. senator Săndel s-a facut romancier ! Aşa că s-a urcat în tren şi-a luat bilet la geam şi s-a apucat de scris telenovela pe care tocmai am citit-o : “Uite porcul, nu e porcul” telenovelă in două acte – actu I şi actu II, una modestă rău, “foc de paie” (vorba dânsului) precum şi guvernarea la care cu tristeţe a participat şi domnia sa … Poate de aceea dl. senator are nostalgia focului de paie …I-o fii dor de un foc de paie gen PDL, aţăţat de “înflăcăratul şef” …Si dacă tot s-a făcut “membru corespondent” al Unirii, aşteptăm cu interes continuarea … eventual in colaborare cu M.R.U – „Uite vaca, nu e vaca” !

soimul de munte 19 decembrie 2013 at 10:18

ce placeri sadice- sa urmaresti cum se taie si cum se pirleste porcul;

Stareta 19 decembrie 2013 at 13:01

De cand ai devenit asa de povestitor dle. Peres ? Aproape ca-l intreci pe Creanga.Cum se numesc povestirile dvs.? ‘Amintiri din viata de senator „? Prima poveste „Uite porcul,nu e porcul „?Le spuneti poporului roman sa-i tina de frig si foame in pragul Craciunului ? Ar fi bine ca toti porcii ingrasati din avutiile tarii sa fie vanati de haitele de caini infometati.

Comentariile sunt oprite