Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Uite porcul, nu e porcul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Era o plăcere ca, în pragul sărbătorilor de iarnă, să călătoresc cu trenul la și de la București. Îmi comandam intenționat un loc la geam, pregătindu-mă să privesc, pe parcursul câtorva ore bune fascinantul film al mirificului peisaj românesc de iarnă.

Mi se perindau prin fața ochilor câmpii, dealuri, munți, satele, mai ales satele străjuite de armate întregi de pomi ninși, de merii în care, ca într-o carte de povești, mai supraviețuiau încă mere roșii, rămase din prea multă abundență a toamnei.

Și ceea ce mă fascina în mod deosebit erau fumurile de la focul de paie care rumeneau porcul de Crăciun pentru a deveni caltaboș și cârnaț și alte delicioase preparate pe care nimeni nu le știe face mai bine ca românul.

Am încercat această experiență și în acest an.

Deziluzie!

Aceleași câmpii, aceleași dealuri, aceleași sate, însă tot mai puține, foarte puține focuri de paie pentru pârlirea porcilor.

În locul lor, la marginea satelor, jigărite, alertate de foame, haite de câini!

Câini sălbăticiți, mânați de foame pe câmpurile din marginea satelor, câini „veniți” pare-se din marile orașe sau chiar din București, aduși probabil cu mașinile de către cei care doreau, în parte să scape de teroarea lor în orașe sau să-i salveze de noua lege a eutanasierii, votată recent de „minunata coaliție majoritară”.

Iar focurile de paie care pregăteau, pentru țăranul român, porcul de Crăciun, tot mai rare. Aproape inexistente.

Domnule Ponta, domnule Antonescu, renunțați o zi măcar la plăcerea de-a vă certa la televizor precum Guță cu fie-sa și faceți o plimbare prin țară cu trenul.

Veți avea ocazia să vedeți ce ați „realizat” în timpul minunatei voastre coaliții.

Lipsește focul de paie de la pârlitul porcului, domnilor, cel care era de sute de ani, specific satelor românești și a rezistat chiar și pe vremea comunismului. A fost înlocuit în schimb de haite flămânde de câini. De sărăcie. Lucie!

Bravo, coaliție! Halal conducere!

Senator PDL, Alexandru PEREȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea