Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Alexandru Dăncilă: La Sebeş, avem nevoie de o administraţie locală profesionistă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VOTAŢI ALEXANDRU DĂNCILĂ PRIMAR!

Pentru locuitorii unui oraş este foarte important să aibă un trai decent. Acest obiectiv se află în atenţia tuturor celor care la un anumit moment se află la conducerea oraşului şi toţi cei care îşi doresc să ocupe fotoliul de primar îl promit cu ardoare. Trebuie însă să avem maturitatea necesară pentru a înţelege că un singur om sau o singură instituţie nu poate realiza acest lucru. Soluţia pentru rezolvarea multor probleme de ordin social, economic şi cultural este consultarea şi colaborarea cu toate instituţiile de pe raza administrativ-teritorială a Sebeşului, din diferite domenii de activitate: instituţii de învăţământ, culturale, culte religioase, organizaţii neguvernamentale şi, nu în ultimul rând, agenţii economici. Promovarea parteneriatelor între administraţia publică şi alţi actori sociali, inclusiv organizaţiile neguvernamentale, în soluţionarea unor probleme ale comunităţii, devine un deziderat al instituţiei publice. În baza unor convenţii de parteneriat încheiate între administraţia locală şi unităţile de învăţământ se pot dezvolta activităţi privind cariera profesională a tinerilor, organizarea unor cursuri de pregătire în diferite domenii solicitate pe piaţa muncii, care să le faciliteze obţinerea unui loc de muncă. Aceste parteneriate pot lua forma unor servicii dezvoltate către şcoală, cum ar fi: centre pentru supravegherea copiilor la teme după orele de curs, care pot avea incluse şi alte servicii – predarea limbilor străine, sport, teatre, spectacole, vizite, centre de voluntariat, cluburi, cantine, centre de consiliere etc. La nivel local, agenţii economici pot colabora cu administraţia locală prin: asigurarea spaţiilor şi dotărilor necesare efectuării practicii în cadrul unităţilor economice; angajarea absolvenţilor – sunt agenţi economici care selectează absolvenţi în vederea angajării, unii acordă burse elevilor cu rezultate bune, cu condiţia angajării la firma respectivă după terminarea studiilor; realizarea, în parteneriat, a unor planuri de dezvoltare a resurselor umane; furnizarea unor servicii de informare, orientare şi consiliere pentru cariera elevilor; organizarea periodic a bursei locurilor de muncă vacante, facilitând obţinerea unui loc de muncă de persoanele aflate în evidenţele primăriei, din categoria celor vulnerabile social; înfiinţarea, în parteneriat cu agenţi economici şi unităţi de învăţământ, a unor creşe pentru copiii cu vârste între 2 şi 3 ani. Alături de învăţământ, agenţi economici, organizaţii neguvernamentale şi biserica are un rol important în formarea copiilor şi a tinerilor. Prin natura sa, biserica poate contribui pentru ca serviciile sociale oferite de această instituţie să fie mai puţin costisitoare decât cele finanţate în mod tradiţional, prin buget.
În cadrul parteneriatului pentru Sebeş vă propun următoarele proiecte: lorganizarea unor manifestări cultural-artistice comune (serbări, expoziţii, spectacole etc.) cu ocazia marilor sărbători creştine – Crăciun, Paşti, Florii, Ziua eroilor neamului etc.; lînfiinţarea unor centre de zi pentru copiii proveniţi din familii marginalizate social; lorganizarea unor acţiuni de mobilizare a comunităţii pentru a sprijini familiile şi copiii aflaţi în dificultate; lacreditarea unor cantine sociale destinate persoanelor fără venituri sau cu venituri sub limita venitului minim garantat; lparteneriat la nivel local între administraţie şi biserică, privind acordarea serviciilor de asistenţă socială persoanelor vârstnice şi persoanelor cu handicap. În opinia mea, organizaţiile nonprofit au experienţă nu doar în furnizarea de servicii sociale celor aflaţi în situaţii de risc, ci şi în atragerea atenţiei opiniei publice asupra problemelor sociale, în promovarea unor iniţiative privind politicile sociale şi în mobilizarea comunităţilor. Consider că municipiul Sebeş este pregătit pentru o altfel de administraţie, o administraţie transparentă, a parteneriatului şi a voluntariatului, în care toate aceste organisme şi instituţii să îşi dea mâna pentru realizarea celui mai important obiectiv – asigurarea unei administraţii locale profesionaliste.

La Sebeş, votaţi o administraţie locală pentru oameni! Votaţi USL! 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea