Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Aleșii Cugirului au dat undă verde campaniei ,,Curățenia de primăvară”. Acțiunea se va desfășura în perioada 1 – 30 martie 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aleșii locali ai Cugirului au aprobat recent, proiectul de hotărâre al administrației locale intitulat  ”Campania –Curǎţenia de primǎvarǎ în Oraşul Cugir – 2018”, care urmează să se desfășoare în perioada 1 martie –  30 martie a.c.

Biroul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Serviciului Comunitar Local de Utilităţi Publice al Oraşului Cugir a motivat, în cadrul unui Raport de specialitate, necesitatea asigurǎrii unui cadru igienic şi sǎnǎtos populaţiei de la nivelul oraşului.

Demersul  administrației publice locale, aprobat de Consiliul Local, vizează: igienizarea străzilor, albiile râurilor,  cozmetizarea arborilor de pe principalele artere ale localităţii, plantare puieţi, arbuşti ornamentali, semănat seminţe de iarbă, etc. A devenit o tradiție ca această activitate să se desfăşoare sub sloganul „Şi mie îmi pasă de oraşul meu”, un apel pe care primăria îl adresează tuturor cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi asociaţiilor nonguvernamentale de a se implica în mod activ alături de lucrătorii primăriei la curăţenia de primăvară. Pe toată perioada campaniei, primăria va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii.

Pentru eficientizarea campaniei, administraţia locală a realizat parteneriate cu şcolile, bisericile, asociaţiile nonguvernamentale, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici, care, pe lângă curăţenia în incinta obiectivelor proprii, vor igieniza şi alte zone din oraş. Potrivit programului, administraţia locală va interveni şi pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, precum și pentru reabilitarea trotuarelor, acolo  unde se impune acest lucru.

,,Administrația locală speră ca eforturile autorităţilor  să fie sprijinite şi de către comunitatea locală, atât prin acţiuni concrete, în jurul blocurilor şi al locuinţelor individuale, cât mai ales prin păstrarea curăţeniei şi renunţarea la unele obiceiuri necivice cum ar fi aruncarea diferitelor deşeuri pe domeniul public sau pe cursurile de apă ale râurilor. De fapt, ideea desfăşurării curăţeniei de primăvară sub egida unei campanii are tocmai acest scop de a responsabiliza opinia publică, prin implicarea a cât mai mulţi cetăţeni, care ar putea deveni mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător”, a declarat primarul Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea