ALERTĂ la nivel mondial. Creștere alarmantă a numărului de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus: 1400 în 14 țări

Paul Voicu - Primar 2020

ALERTĂ la nivel mondial. Creștere alarmantă a numărului de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus: 1400 în 14 țări

Numărul de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus din China a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, 1.362 dintre acestea fiind depistate în China, informează CNN.

Potrivit informațiilor disponibile până în prezent, au fost identificate cazuri în 13 țări în afară de China, cele mai multe fiind în Thailanda, unde au fost confirmate până acum cinci cazuri, informează Mediafax.

ELIT

Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a infecției cu acest virus a rămas la 41.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

Mihail David - 2020

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 – 2003.

Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificultățile respiratorii.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...