Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ALERTĂ în județul ALBA și îndemn la vaccinare: Media de pacienți nevaccinați internați în spitale după infectarea cu COVID este de 89%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ALERTĂ în județul ALBA și îndemn la vaccinare: Media de pacienți nevaccinați internați în spitale după infectarea cu COVID este de 89%

Potrivit unui raport transmis de Direcția de Sănătate Publică Alba dintr-un total de 382 de pacienți COVID internați, în prezent, în spitalele de pe raza județului doar 48 dintre aceștia sunt vaccinați și un număr de 334 sunt persoane nevaccinate.

Astfel media persoanelor nevaccinate internate în spitalele din județul Alba ca urmare a infectării cu COVID, conform unui calcul matematic efectuat în baza raportului transmis de DSP ALBA, este de 89%.

Contactat de ZiarulUnirea.ro, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea precizează faptul că în baza rapoartelor primite din teritoriu persoanele vaccinate internate prezintă, într-o mare pondere, forme ușoare ale infectării cu virusul COVID.

În urmă cu două zile directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, lansa un apel către vaccinare: „Suntem în al 12-lea ceas și încă mai putem lua măsuri pentru a evita un dezastru.”

„Văd și eu, la fel ca și voi, că mediul online și rețelele de socializare sunt invadate de teorii ale conspirațiilor, de fel și fel de mesaje antivacciniste, de oameni care confundă dreptul la opinie cu dreptul de a dezinforma, de a clama și susține bazaconii lipsite de vreun fundament științific.

Înțeleg, până la un anumit punct, reticența oamenilor față de instituțiile statului și nu o să contest niciodată libertatea de exprimare a oamenilor. Cred însă că, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim responsabili și raționali.

Eu aleg să am încredere în oamenii de știință care îmi spun că vaccinul este sigur și este singura cale de a trece mai ușor prin pandemie. Aleg să cred în datele statistice care arată că șansele unei persoane vaccinate, chiar și atunci când contractează virusul, sunt mult mai mari decât ale unei persoane nevaccinate.

Mai departe de asta, vă pot spune ceea ce văd zi de zi cu ochii mei. Situația este mai mult decât alarmantă. Unitățile medicale sunt pline iar cadrele medicale sunt mai mult decât suprasolicitate.

Respectați măsurile de igienă și distanțare. Dar, mai ales, alegeți să vă vaccinați! E cea mai bună șansă pe care o aveți pentru a reduce riscul de ajunge la spital, cea mai bună șansă de a trece cu bine peste această pandemie.

Dacă cei mai mulți dintre noi vor alege să creadă teorii ale conspirației în locul datelor științifice, să creadă că știu ei mai bine decât specialiștii, pentru că au citit te miri ce postare a nu știu cui, dacă nu vom alege cu toții să ne vaccinăm și să respectăm regulile și indicațiile specialiștilor, sistemul sanitar va claca. Iar atunci vom rămâne și fără ultima linie de apărare.

Vă rog, documentați-vă din surse credibile. Vă rog, alegeți să vă puneți încrederea în specialiști și să vă vaccinați! Încă mai e timp, dar nu mult.” , transmitea directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, în urmă cu 48 de ore, în mediul de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea