Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alertă ALIMENTARĂ: Mai multe produse au fost retrase de pe rafturile Kaufland, Carrefour și Profi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alertă ALIMENTARĂ: Mai multe produse au fost retrase de pe rafturile Kaufland, Carrefour și Profi

O alertă alimentară a fost emisă de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pentru mai multe supermarket-uri din țară, unde au fost găsite mai multe produse contaminate care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Mai multe produse contaminate au fost găsite pe rafturile supermarketurilor Kaufland, Carrefour, Metro, Profi și Cora. După ce zilele trecute mai multe produse din gama Mogyi, au fost retrase de la vânzare din lanțurile de magazine Kaufland, Carrefour, Metro, Profi și Cora din toată țara, reprezentanții Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor susțin că acestea conțin o substanță toxică.

Mai multe produse contaminate au fost găsite pe rafturile supermarketurilor Kaufland, Carrefour, Metro, Profi și Cora

În urma acestei descoperiri, s-a dat alertă alimentară și în magazinele Auchan și Mega Image, care au la rândul lor astfel de produse la raft. Pentru ca sănătatea consumatorilor să nu fie pusă în pericol recent, firma producătoare a brandului Mogyi România a decis să scoată de pe piață anumite produse care ar fi contaminate cu aflatoxină.

Decizia a venit la scrut timp după ce astfel de produse contaminate au ajuns în toate lanțurile de magazine din țară.

În aceste momente, românii nu trebuie să consume:

Mexicorn cu sare 70g, EAN 5997347543909 , lot 240110, data de expirare 10.01.2024.
Mexicorn cu chilli 70g, EAN 5997347543893:
– lot 231110, data de expirare 10.11.2023
– lot 231220, data de expirare 21.11.2023
– lot 240111, data de expirare 11.01.2024,

Snack Mix Bere 80g, EAN 5997347540779, lot 240120, data de expirare 20.01.2024.

Mai mult, clienții acestor lanțuri de magazine care au cumpărat astfel de produse pot să le returneze la casele de marcat fără să prezinte bonul fiscal.

În urma testelor efectuate pe aceste produse, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a descoperit că acestea erau contaminate cu aflatoxină, o substanță toxică, mutagenă și cancerigenă produsă de anumite ciuperci găsite în general în cereale sau arahide, ce sunt cultivate și depozitate în condiții insalubre.

„Din motive ce țin de siguranța consumatorului, societatea Mogyi România a reacționat fără întârziere și a dispus scoaterea produsului de la livrare imediat ce a fost informată asupra procedurii demarate de furnizor. Produsul se returnează la punctul de vânzare de unde l-ați achiziționat. Produsul va fi rambursat în baza bonului fiscal. Alte produse vândute de Mogyi România, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chili și Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare. Mogyi își cere scuze pentru inconvenientele produse de aceasta rechemare”, a transmis producătorul Mogyi, printr-un comunicat de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea