Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alertă alimentară în Europa: Pepeni stropiți cu un pesticid periculos au fost retrași de pe piață

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alertă alimentară în Europa: Pepeni stropiți cu un pesticid periculos au fost retrași de pe piață

O avertizare în toată Europa a fost emisă de către sistemul european de alertă rapidă pentru alimente și furaje, după ce mai mulți pepeni stropiți cu metomil, un pesticid neautorizat în Uniunea Europeană, care ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor, au fost depistați. Pepenii proveniți din Maroc sunt retrași din toate marile supermarket-uri.

Pepenii proveneau din Maroc, spun reprezentanții RASFF, și conțin concentrații mai mari de insecticid decât limitele permise pe piața europeană. Mai exact, a fost descoperită o cantitate de 0,38+/-0,19 mg/kg-ppm, mult peste limita normală de 0,015 mg/kg-ppm. Sistemul european a considerat această situație ca fiind una gravă, motiv pentru care a demarat o investigație în acest sens și a luat măsuri pentru a scoate de pe piaţă lotul cu probleme din toate supermarketurile din Uniunea Europeană.

„Metomilul este o substanță care este folosită ca pesticid și care poate avea consecințe grave în unele cazuri. Simptomele otrăvirii cu această substanță sunt dureri de cap, amețeli, greață, vărsături, transpirație excesivă, tremurat, slăbiciune musculară și vedere încețoșată”, explică cei de la RASFF, notează Ziarul Românesc.

„Combinaţia între metomil şi alcool poate afecta sistemul nervos central și periferic și poate provoca insuficiență renală”, au mai avertizat specialiștii care cred că ar fi fost fatal pentru cei care aveau să consume băuturi alcoolice în timpul sau după ce mâncau pepenii cu pesticid.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea