Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alertă alimentară în Alba! Carne de mici de pasăre cu suspiciune de infestare cu Salmonella, sechestrată de autorități

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectorii DSV Alba au sechestrat vineri 17 kilograme de pastă de mici din carne de pasăre asupra cărora există suspiciunea infestării cu virusul Salmonella, din două unități din județ în care se comercializa produsul respectiv.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției de control, Ioan Tătucu, informarea a venit pe sistemul rapid al ANSVSA, fiind vorba despre o suspiciune care vizează mai multe județe din țară, și a fost respectată procedura stabilită pentru acest gen de situații. Cele două supermarketuri care fuseseră înștiințate la rândul lor retrăseseră singure produsele de la comercializare, iar inspectorii DSV au sechestrat marfa și au trimis probe la laboratorul din București pentru a se verifica suspiciunea de infestare.

Marfa rămâne sechestrată până la confirmarea rezultatelor și în funcție de acestea se va lua decizia confiscării și distrugerii sau repunerea produselor în consum.

Ioan Tătucu a ținut să mai precizeze că astfel de situații se întâmplă frecvent și nu este un motiv de panică pentru populație. Chiar dacă rezultatele de laborator vor confirma infestarea produselor, șansele ca persoanele ce au consumat din această carne să se îmbolnăvească sunt foarte mici.

Potrivit presei centrale, suspiciunea planează asupra unei societăți din județul Neamț, care ar fi produs pasta de mici sechestrată. În ceea ce privește alte județe, situația este mai gravă. Numai în Prahova circa 840 de kilograme de carne de mici posibil infestată cu virusul Salmonella au ajuns în magazinele Kaufland din Ploieşti. O parte din aceasta a fost deja comercializată iar restul a fost sechestrată.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea