ALEGERI LOCALE 2016: La nivel național, peste 1.500 de persoane decedate găsite pe liste. MAI continuă verificările

Peste 1.500 de persoane cu vârste mai mari de 100 de ani au fost scoase din bazele de date de la Evidenţa Populaţiei după ce s-a descoperit că figurau deşi erau decedate, fiind făcute acum verficări pentru alte peste 1.000 pentru care există informaţii că au încetat din viaţă, dar nu sunt acte care să ateste acest lucru.

liste electoraleÎn urma unor verificări făcute la structurile de Evidenţă a Populaţiei s-a decoperit că 1.563 de persoane, cu vârsta de peste 100 de ani, figurau în bazele de date deşi erau decedate.

ELIT

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că s-au identificat documente care atestă decesul şi au fost scoase acum din evidenţă, fiind actualizate bazele de date. Totodată, MAI precizează că verificările au avut loc în contextul procesului electoral şi că datele actualizate au fost trimise Autorităţii Electorale Permanente pentru ca respectivele persoane să fie scoase de pe liste.

Rămân însă cu semnul întrebării, şi se fac în continuare verificări, pentru alte 1.014 de persoane tot cu vârsta de peste 100 de ani.

Sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Scafandru din tausor 22 mai 2016 at 17:41

La trecutele alegeri erau pe liste si decedati din Alba Iulia .Nu-si fac datoria starea civila si evidenta informatizata,daca peste 1500 decedati demult erau pe liste….Bine ca-i face jenerali pe sefii buletinelor !

axinte 23 mai 2016 at 0:43

…incredibil , si totusi…cum poate fi numarat ce lipseste, ori nu exista ?…se pare ca totul este posibil, la o natiune de doua lovele,…

anti-politicieni(mafie) 27 mai 2016 at 23:30

Nimiccc nou ! Doar se stie,ca MORTI VOTEAZA,CONSTANT IN ROMANIA,DE 26 ANI ! „Foarte bine”,mi se pare normal,sa participe si ei saracii,la viata politica a ROMANIEI,doar se plictisesc dincolo . Alooo,bai astia cu,controalele….pai ce faceti,ingraditi dreptul la vot,la libera exprimare,a cetateanului roman ? Ce daca-i mort,el calatoreste in timp,…”transcedental”…Lasind gluma la o parte,NICAIERI PE PLANETA ASTA,NU-I CA-N ROMANIA ! Este mai rau,ca-n CONGO,SUDAN,MOZAMBIC,KENYA,ETC …

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...