Ziarul Unirea

ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PDL a depus, la BEC, lista de candidați – primarul Mircea Hava este plasat pe locul 11

*Vasile Blaga: “Avem cea mai bună listă de candidați pentru Parlamentul European”

PDL a depus, duminică, 23 martie, la Biroul Electoral Central, lista candidaților partidului pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. A fost prezentă conducerea Partidului Democrat Liberal și cea mai mare parte a celor 42 de candidați de pe lista pentru europarlamentare.

ELIT

PDL a depus la BEC și un număr de circa 300.000 de semnături ale susținătorilor partidului, în condițiile cerute de lege care menționează un număr minim de semnături de 200.000.

După modificările de ultim moment, candidatul din Alba – primarul Mircea Hava, a fost plasat pe locul 11.

Președintele PDL Vasile Blaga a declarat, după finalizarea procedurii de depunere a listelor de candidați și susținători: “Criteriul de bază care a stat la întocmirea acestor liste este competenţa. PDL are, sunt convins, cea mai bună listă de candidaţi pentru Parlamentul European, pe ea figurând oameni cu foarte multă experienţă în legislativul european care au dovedit deja că apără interesele României, că-i apără parcursul european.

Lista este condusă de Theodor Stolojan, europarlamentar cu multă experienţă, urmat de Monica Macovei despre care nu eu, ci chiar colegii săi din Parlamentul European, spun că a fost cel mai bun europarlamentar, de Traian Ungureanu, recunoscut pentru pro-europenismul de care a dat permanent dovadă, de Marian Jean Marinescu care a fost declarat cel mai bun raportor al PE în acest an, de Daniel Buda care reprezintă cea mai puternică regiune a noastră din punct de vedere electoral, regiunea Nord-Vest”.

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat, la rândul său, că delegația PDL în Parlamentul European a dovedit, în legislatura care se încheie, că este cea mai performantă dintre delegațiile românești.

Delegaţia PDL a avut 60 de rapoarte, legi, descărcări de gestiune, aproape dublu față de delegaţiile PSD şi PNL la un loc, care în total au 32. Asta arată că deja am dovedit prin fapte, şi ca atare nu facem promisiuni deşarte. Am lucrat, am dovedit, vom face în continuare la fel. Sigur, apărăm interesele României în UE, eu îmi doresc ca România să rămână pe direcţia Vest, să fie respectată, să aibă onoare în UE„, a declarat Monica Macovei.

Eurodeputatul Theodor Stolojan a declarat că PDL își va lansa, duminica următoare, platforma program pentru alegerile din 25 mai.

Avem trei obiective strategice pe care le vom promova și apăra în continuare în Parlamentul European: interesele românilor ca cetățeni europeni și ale României ca stat membru UE, parcursul european al Republicii Modova și dezvoltarea integrării europene a României”, a declarat Theodor Stolojan.

Candidatul PDL la funcția de președinte al României, Cătălin Predoiu, a declarat, la rândul său, că se va implica activ în campania pentru alegerile europarlamentare și va lupta umăr la umăr cu candidații PDL.

Lista completă a candidaților poate fi găsită AICI

SURSA: Departamentul de comunicare al PDL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Cosmina Mariș CANDIDEAZĂ pentru postul de subprefect al județului Alba: „De aproape 15 ani, lucrez într-o lume a bărbaților”

Sunt Cosmina Mariș. Sunt femeie, sunt mamă și sunt un om nou în politică. De astăzi, sunt și vocea puternică,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

ioan toma 23 martie 2014 at 19:05

….nu ma prea pricep la politica, dar eu cred sincer ca Domnul Mircea Hava merita un loc mai in fata pe lista, …este doar o parere, …cei care fac astfel de liste poate pricep si stiu mai bine si mai mult decit noi…sau si pe acolo ceata este destul de mare…

@ioan toma 23 martie 2014 at 20:57

Hava a declarat ca nu pleaca, e o strategie electorala pentru a obtine lista voturi. Pe aceeasi lista se afla si primarul din Tg. Mures, din Brasov, din Arad s.a. Asa ca nu prea conteaza unde este. Dar ai dreptate, trebuia sa fie printre primii 🙂

apoliticul 23 martie 2014 at 19:46

Daca castiga la europarlamentare scapa judetul asta de mafia portocalie.Hai sa-l votam toti poate asa scapam de el.

Carcotasul 23 martie 2014 at 20:49

Bine zici, ca sa crepe Piticul Atomic si Eutanasiu de ciuda, ca „o vor lua in mana”, la Alba la Europarlamentare!

rococo 24 martie 2014 at 14:56

Est nebun frate ? Sa ajunga in Parlamentul European aceeasi majoritate care freaca acum ridichea natiunilor de le merg fulgii ? Mai bine astia, sa stea acasa !

soimul de munte 25 martie 2014 at 9:38

corect si intrutotul de acord- dara asa, ca o curiozitate-pe cine ai vedea in PE ?

Comentariile sunt oprite