Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alegeri Europarlamentare 2014: Care sunt candidaţii propuşi de partidele politice din Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlament European01Alegerile europarlamentare din anul 2014 vor avea loc în perioada 22-25 mai, iar concomitent cu acestea va fi organizat şi referendumul pentru revizuirea Constituţiei, un motiv în plus pentru cetăţeni să iasă la vot. Numărul de eurodeputaţi români, dar şi numărul de voturi alocate României în Consiliul European vor scădea în urma diminuării numărului de cetăţeni. Astfel România pierde un loc de europarlamentar, de la 33 la 32. Judeţul Alba ar putea avea în premieră, din 2014, un reprezentat în Parlamentul European.

Care sunt candidaţii propuşi de partidele politice din Alba Iulia

PDL Alba a propus trei candidaţi: Dorin Nistor, Sorin Bumb și Radu Roșian. Conform europarlamentaresenatorului Pereş, cei trei au fost propuşi pentru că au fost agreaţi de toate organizaţiile locale. Fiind prezent la alegerile interne ale PDL Alba, preşedintele organizaţiei Vasile Blaga a dat certitudini că judeţul nostru va avea cu siguranţă un reprezentant pe liste la alegeri deoarece „merită acest lucru după rezultatul foarte bun obținut la scrutinul din 2012”. Totodată acesta a anunţat că viitorul candidat trebuie să aibă grijă de toată regiunea Centru. „Ne propunem să depășim 20%, ceea ce înseamnă 7-8 locuri minim. Dar, indiscutabil, candidatul din Alba se va afla pe primul loc din cele 6 județe ale Regiunii Centru”, a mai spus Blaga, la Alba Iulia.

Principalele două partide din Uniunea Socială Liberală, PNL şi PSD, merg pe liste separate la alegerile europarlamentare.

Președintele PNL Alba Iulia și vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Florin Roman, și-a exprimat public încă de anul trecut intenția de a candida pentru un loc de europarlamentar. Liberalul a declarat că este conștient de faptul că lupta în interiorul partidului pentru un loc eligibil pe listele PNL va fi dificilă, însă chiar dacă nu se va clasa pe primele 7-8 poziții, considerate cu șanse mari, va folosi acest prilej pentru a promova proiectele liberalilor din Alba. Se pare că înainte cu patru luni de alegeri, Roman este singurul din PNL Alba care şi-a anunţat intenţia de a candida.

Contactat telefonic, preşedintele PSD Alba Ioan Dîrzu ne-a spus că vom afla abia victor negrescusăptămâna viitoare care va fi candidatul propus din Alba, însă ştim că Dîrzu este foarte optimist şi crede că organizaţia social-democrată va avea şi locul 14 eligibil. Chiar dacă nu avem nimic oficial ne permitem să dăm cu presupusul şi credem că Victor Negrescu va fi cel propus. Recent, acesta a trimis un comunicat de presă în care a spus că „Regiunea Centru are nevoie de un candidat al PSD. Fac un apel la toţi preşedinţii de organizaţie ai PSD din Regiunea Centru să îşi unească forţele pentru un candidat comun”. Preşedinte-coordonator naţional PES activists Romania a oferit şi câteva informaţii despre activitatea şi experienţa sa politică, academică şi profesională, precum şi despre proiectele sale din Regiunea Centru.

Rămâne de văzut dacă Alba va avea un reprezentant în forul decizional al Europei, însă cert este că lupta va fi acerbă având în vedere câştigul de aproximativ 500.000 de euro din cei 5 ani de muncă. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea