Rămâi conectat

Politică Administrație

Alegătorul român, anno domini 2012

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alegerile locale şi probabil parlamentare ale anului 2012 se vor desfăşura sub tensiunea unor mari frământări sociale, economice, morale şi chiar spirituale. Principalele „tare” ale societăţii româneşti din ultimii ani sunt: creşterea ascendentă şi sigură a preţurilor începând cu energia şi aici mă refer la gaz, curent, benzină şi gigacalorie, şi sfârşind cu „pâinea cea de toate zilele”, lipsa locurilor de muncă cu creşterea în progresie geometrică a şomajului, lipsa banilor circulanţi, nivelul scăzut al pensiilor şi salariilor, starea precară din sistemul sanitar şi învăţământ.
Cine vor fi alegătorii anului 2012? În România sunt trei categorii de oameni care se deosebesc esenţial unii de alţii şi care vor vota conducerea viitoare a României. Cine sunt aceste trei categorii de oameni?
Prima categorie de oameni este clasa conducătoare, clasa dominantă, formată din conducătorii statului, oameni de afaceri „sateliţi” conducătorilor, politicienii de toate culorile. În fond, sunt o mână de oameni care deţin atâta bogăţie cât celelalte clase la un loc iar caracteristica lor principală se poate numi pânda şi prada şi de obicei ideologia lor, fie că este de dreapta sau de stânga, este ideologia prădătorului. De la această regulă nu fac excepţie nici politicienii tineri care s-au născut după 1989 şi care din păcate s-au născut „din carnea imperfectă” a politicienilor adulţi şi cu experienţă şi au aceleaşi „tare” sau „păcate”. Pentru majoritatea dintre ei cuvântul „responsabil” nu există deoarece faptele nu sunt în concordanţă cu vorbele iar fuga de la un partid la altul cu ideologii total diferite este o realitate. Ei angajează de obicei pe banii contribuabililor consilieri şi firme de consultanţă străine care să-i înveţe cum să-şi înşele electoratul prin discursuri, gesturi sau minciuni otrăvite. Ei nu vor vota pentru binele României ci pentru binele lor personal.
A doua clasă care va vota este clasa de mijloc care, din păcate, în România nu este destul de numeroasă şi deci votul ei nu va conta foarte mult. Aceşti români din clasa de mijloc sunt oameni activi care au casă şi maşină, care au educaţie şi mai au şi onoare. Ei duc în braţe societatea românească dar, din păcate, am afirmat că sunt foarte puţini.
A treia categorie de oameni care va vota este clasa celor amărâţi şi săraci „clasa amărăştenilor” cum le place la unii să spună, foarte numeroasă care, din păcate, nu au nimic sau aproape nimic, nu fac nimic, nu se gândesc la nimic sau dacă se gândesc îşi pun în minte următoarea frază: „de ce ăla o duce mai bine decât mine?” De obicei coeficientul de inteligenţă este mediu sau minim şi nu au capacitatea intelectuală de a separa „orzul de neghină”. Această clasă este foarte uşor de manipulat şi poate fi cumpărată cu o plasă de mâncare sau cu 50 de lei. Votul lor este covârşitor şi deci, decisiv şi de aceea vor fi curtaţi cu insistenţă de politicieni.
Mai există o a patra categorie socială care votează şi anume pensionarii, care o parte din ei, foarte mică, cei cu „pensii nesimţite” intră la clasa dominantă iar restul la „clasa amărăştenilor”. Aceştia nu pot plăti nici măcar întreţinerea, coşul zilnic de alimente şi medicamentele. Să sperăm că votul lor nu va fi aşa uşor de cumpărat.
Acesta este portretul robot al alegătorului român din anul de graţie al Domnului 2012.

Dr. Mircea FRENŢIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea