Rămâi conectat

Politică Administrație

ALEA a demarat proiectul EMOBILITY WORKS. Planuri de actiune pentru mobilitate durabilă în Alba Iulia, Bistrița, Oradea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Andronescu ALEAAgenția Locală a Energiei Alba anunță demararea prioiectului ”EMOBILITY WORKS“ în România, în cadrul programului IEE, axa prioritară STEER – transport eficient.

Scopul proiectului este promovarea e-mobilității (vehicule electrice: biciclete, motorete, autoturisme, autobuze, vehicole transport marfa) în municipii și entități private din Europa (utilizarea vehiculelor electrice este o acțiune importantă care va fi promovată de municipalități în cadrul implementării planurilor urbane pentru mobilitate durabilă).

Grupurile țintă sunt municipalități din Europa care operează flote de dimensiuni medii și mari, autorități locale, companii care operează operează flote de dimensiuni mari, publicul larg.

Acțiuni derulate până acum sau în curs de derulare

S-a organizat în martie prima întâlnire de coordonare a proiectului în Graz, Austria (au participat 2 reprezentanți ALEA)

În curs de desfășurare: elaborarea situației existente a e-mobilității la nivelul unor municipalități identificate ca viitori colaboratori în proiect (Alba Iulia, Bistrița, Oradea)

Rezultate așteptate 

-Vor fi realizate planuri de actiune pentru e-mobilitate in 27 municipii europene ; vor fi promovate retele de la nivel local cu modele de business pentru e-mobilitate ;

-1000 factori de decizie vor participa in procesul de informare/training in domeniul e-mobilitatii ;

-Peste 400 de e-vehicule vor fi achizitionate cu infrastructura aferenta de alimentare.

-In Romania pentru cel putin 3 municipii se vor stabili planuri de actiune pentru e-mobilitate ca o componenta a «Planurilor de actiune pentru mobilitate durabila».

În acest proiect sunt 11 parteneri: Agenția de Energie B&SU-Germania; Agenția de Energie ECUBA-Italia; Centrul pentru sursele regenerabile de energie și economisi CRES-Grecia, Compania HERMIA-Finlanda, Compania Monus Minek-Estonia, Compania Ramboll-Finlanda; ALEA-România, Fundația San Valero – Spania; Hyer -Belgia; Agenția de Energie Podravje-Slovenia, Agenția pentru electromobiitate din Berlin – Germania. Coordonator proiectului este  Agenția de Energie din Graz-Austria, iar durata sa este de 30 luni (lansat martie 2014).

ALEA are ca scop să devină o autoritate în promovarea dezvoltării durabile a judeţului Alba prin îmbunătăţirea situaţiei energetice actuale prin elaborarea unei politici energetice la nivel judeţean şi local; creşterea gradului de informare şi educaţie în domeniul eficienţei energetice şi a energiei din surse regenerabile; promovarea utilizării energiei verzi şi eficientizarea consumului de energie la nivelul judeţului.

Această agenţie îşi propune să fie un factor decisiv în schimbarea mentalităţii cetăţenilor în ceea ce priveşte comportamentul lor în calitate de consumatori de energie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea