Rămâi conectat

Curier Județean

Alcoolul la volan… de la prieten la duşman! Doi şoferi din Alba prinşi de poliţişti în timp ce conduceau băuţi

Tudor Stan

Publicat

în

În ultimii ani, cele mai multe accidente rutiere sunt cauzate de persoanele inconştiente care aleg să se urce la volan după ceu au consumat băuturi alcoolice. Deşi nu au cauzat evenimente nefericite, doi bărbaţi din judeţul Alba au fost surprinşi ieri în timp de conduceau sub influenţa licorilor bahice.

*Marţi, în jurul orei 18.30, patrula de siguranţă publică formată din poliţişti ai posturilor de poliţie Şibot și Blandiana, au oprit pentru control, pe strada Stadionului din Balomirul de Câmp, un autoturism condus de P.D., de 46 de ani, din Cugir. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar în urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus de P.D. la spitalul din Alba Iulia, pentru recoltarea probelor de sânge şi stabilirea alcoolemiei însă acesta a refuzat să se supună recoltării. Faţă de P.D. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi refuzul conducătorului auto de a se supune prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*Tot marţi, în jurul 16.05, poliţiştii Postului de Poliţie Avram Iancu, l-au depistat pe C.V., de 42 de ani, din comuna Avram Iancu, în timp ce conducea un autovehicul, pe DC 91, pe raza comunei Avram Iancu, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,45 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Câmpeni unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de C.V., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge, peste limita legală.

*83 la sută din români nu ştiu că nu au voie să bea la volan

Un studiu efectuat de Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii (ICPC) din Inspectoratul General al Poliţiei Române arată că peste 83 la sută din şoferii români nu ştiu că nu au voie să bea la volan. Cei mai mulţi dintre conducătorii auto chestionaţi au declarat ca nu cunosc limita legală a concentraţiei de alcool în sange sau au indicat diferite valori ale acesteia. Mai mult, unii şoferi ştiu că exista cantităţi de alcool pe care le pot consuma fără ca acestea să le afecteze performanţele la volan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea