Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Albaiulienii se mobilizează și fac demersuri pentru scăderea impozitului pe clădirile nerezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Primarul Mircea Hava i-a invitat pe nemulțumiți la discuții, începând de miercuri, 3 februarie

Albaiulienii proprietari de clădiri nerezidențiale, victime ale ”exploziei” impozitului pentru astfel de imobile în urma aplicării regulilor impuse de Noul Cod Fiscal, se mobilizează și apelează la clemența primarului pentru ca sumele pe care le au de plătit să fie mai mici.

petitieÎn acest sens, proprietara unui spaţiu comercial din municipiu, a demarat o petiţie pentru scăderea cotei stabilite de Consiliul Local şi a început să strângă semnături de la toţi cei aflați în situația ei.

Aceasta spune că pentru spaţiul de aproximativ 100 de metri pătrați, construit pe bani munciţi cu greu, plătea anul trecut un impozit anual de 750 de lei iar acum ar trebui să scoată dm buzunar nu mai puţin de 5.000 de lei: „Nu spune nimeni să nu mărească impozitul, dar nu şi de 10-20 de ori, dintr-o dată, de azi pe mâine! Alba Iulia nu-i Paris! Ce facem aşa? În câţiva ani, la această valoare a impozitului ne mai cumpărăm o dată apartamentele ori spaţiile de la statul român. Vor să uniformizeze impozitul cu cel al persoanelor juridice, dar acestea plătesc impozitul la capitolul cheltuieli, capitol unde intră şi diversele reparaţii inerente la un spaţiu, pe care le pot deduce. Noi, persoanele fizice, plătim 16% impozit, 6,5% la sănătate, iar reparaţiile le facem pe banii noștri. Unde mai pui că, de exemplu, la un spațiu de 100 de metri pătrați, dacă ai o parte dată în concesiune, plătești și 50 de euro pe metru pătrat pe an, tot la primărie”.

Doamna O.M.I. a mai explicat că în spațiile nerezidențiale ale persoanelor fizice s-au dezvoltat afaceri mici, magazine second-hand, afaceri de familie, din care nu se produc atât de mulți bani încât să se poată suporta noile sume datorate ca impozit.

Ea îi invită pe toți cei aflați în aceeași situația să o contacteze la numărul de telefon 0740/476653 și să semneze petiția, sau s-o însoțească în audiență la primarul Mircea Hava, miercuri, 3 februarie.

Reamintim că săptămâna trecută, în cadrul ședinței Consiliului Local, primarul a luat act de problema cu care se confruntă cetățenii și le-a promis că va căuta o soluție pentru ei. (Z.U.)

CITEȘTE ȘI: Speranțe pentru albaiulienii ”loviți” de noua impozitare a clădirilor – Primarul Mircea Hava îi așteaptă în audiență și le promite soluții


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea