Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Speranțe pentru albaiulienii ”loviți” de noua impozitare a clădirilor – Primarul Mircea Hava îi așteaptă în audiență și le promite soluții

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ședința Consiliului Local Alba Iulia, desfășurată astăzi, au fost prezente câteva persoane care și-au exprimat nemulțumirea și totodată au cerut ajutorul administrației locale pentru situația fără ieșire pe care a generat-o noua modalitate de calcul a impozitului pe clădiri.

Sedinta CL Alba IuliaEste vorba despre proprietari de imobile închiriate la firme, care, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Fiscal, și-au dat seama că vor avea de plătit impozite imense, de sute de milioane de lei vechi, bani pe care nici vorbă să-i poată încasa din chiriile percepute.

Aceștia au contracarat explicația că ”așa cere legea” prin exemplele existente în alte orașe mari din apropiere, cum ar fi Clujul sau Sibiul, unde impozitele celor aflați în aceeași situație sunt mult mai mici. Explicația este că legea permite administrației locale să aplice o cota de impozitare cuprinsă între 0,2% şi 1,3%, mergând până la 2% în cazul clădirilor nereevaluate în ultimii cinci ani, iar în Alba Iulia s-a optat pentru coeficientul maxim.

Sensibil la solicitările albaiulienilor (mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care vocea cetățeanului trebuie ascultată mai atent, că doar vin niște alegeri), primarul Mircea Hava a admis că sumele sunt foarte mari și că trebuie căutată o rezolvare. În consecință, i-a invitat pe nemulțumiți la o întâlnire – ”în orice zi de miercuri încolo” – pentru discuții, propuneri și soluții, astfel încât să nu sufere prea tare nici buzunarul cetățeanului proprietar, dar nici bugetul municipiului.

Până una-alta, bugetul pe 2016 a fost aprobat luându-se în considerare veniturile din impozitele-gigant, calculate potrivit legii, deci pentru orice modificare este nevoie să se revină cu un proiect de hotărâre special, referitor la taxe și impozite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea