Rămâi conectat

Ştirea zilei

Albaiulianul Robert Tică, judecat pentru trafic de droguri, a fost pus sub control judiciar

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Robert Tică avea un mandat de arestare în lipsă și a fost reținut de polițiști marți, 8 aprilie a.c., după ce s-a întors din Norvegia

Robert Tică, unul dintre inculpații din gruparea tinerilor traficanți de droguri destructurată de DIICOT Alba în luna septembrie 2012, proaspăt întors din Norvegia și ”săltat” de polițiști deoarece avea un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Alba, a fost pus sub control judiciar, de magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Decizia a fost luată în ședința de miercuri, 9 aprilie a.c.: ”Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 35/27 septembrie 2012 emis de Tribunalul Alba, în baza încheierii penale nr. 26/27 septembrie 2012, în dosar nr. 10.062/107/2012, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului Tică Robert, respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte inculpatul, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească raza localităţii de domiciliu, respectiv Alba Iulia, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; d) să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, de martorii din prezenta cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; j) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, după cum se precizează în soluția pe scurt publicată pe portalul instanței.

Reamintim că Robert Tică a fost condamnat de Tribunalul Alba, la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri iar sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

Tică a fost trimis în judecată alături de Marius Gabriel Aldea, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Mihai Romoșan, Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu și Raul Mihai Nichimiș, fiind acuzați că au procurat din Spania și au introdus în țară, prin intermediul unor firme de curierat, cantități însemnate de droguri de risc (hașiș), ce erau destinate comercializării către consumatori din județul Alba.

În acest dosar 8 inculpați au fost reținuti de DIICOT Alba Iulia în seara de 26 septembrie 2012 după ce domiciliile lor au fost percheziționate de ofițerii BCCO Alba Iulia care au ridicat o cantitate de aproximativ 600 de grame de hașis, instrumente folosite la cântărirea și porționarea drogurilor și două arme de vânătoare, cu muniția aferentă.

La data respectivă Robert Tică a primit mandat de arestare în lipsă, fiind plecat deja din țară.

Acesta, împreună cu tatăl său – Tică Ilie (condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri), au fost depistați și reținuți de polițiști, marți, 8 aprilie a.c., la două zile după ce au intrat în țară venind din Norvegia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea