Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Albaiulianul Mihai Emil Picoș – trimis în judecată de DIICOT pentru terorism cibernetic

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Mihai Emil Picoș, în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia, a fost trimis în judecată, alături de alți doi inculpați (unul din Piatra Neamț și altul din Târgu Mureș), de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Structura Centrală, urmare a destructurării unei grupări infracţionale specializate  în derularea de acțiuni de terorism cibernetic.

Liderul grupării a fost identificat ca fiind inculpatul Gabriel Bălăeasă (de 24 de ani, din Piatra Neamț, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile ”lulzcart, anonsboat, anonsweb sau cartman”. Acesta, împreună cu inculpaţii Gabor Fábián (de 25 de ani, din Tg. Mureș) şi Mihai Emil Picoş, au desfăşurat o vastă activitate infracţională  de criminalitate informatică, constând în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul on-line a acestor date.

Potrivit procurorilor, bazele de date confidenţiale/ clasificate vizate erau de predilecţie administrate de instituţii şi persoane juridice publice, atât din România cât şi din străinătate. Din punct de vedere tehnic şi al modalităţii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor şi paginilor web ţintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicaţii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc.

”După compromiterea şi obţinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta în general în postarea anumitor mesaje, link-uri şi imagini prin care se revendica atacul şi se promova gruparea de hackeri” se arată în comunicatul de presă emis de DIICOT.

Atacurile erau lansate în scopul obţinerii de date informatice, date care erau după caz copiate/transferate fără drept şi publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activităţii de hacking.

Membrii grupării au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 30 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaţionale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web ţintă. Activitatea infracţională a dus la compromiterea totală sau parţială a paginilor şi domeniilor de internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor şi implementării de noi măsuri de securitate.

Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare,  Judecatoriei sector 5 Bucuresti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea