Rămâi conectat

Ştirea zilei

Albaiulianul Lucas Moldovan, pe podium în campionatul Portugaliei la șah pentru copii sub 10 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Veşti bune de la albaiulienii de pe malul oceanului Atlantic. Deja un nume consacrat în şahul juvenil portughez, Lucas Moldovan, ai cărui părinţi sunt albaiulieni stabiliţi la Lisabona, a obţinut un nou succes.

Evoluând în finala campionatului Portugaliei de juniori la şah, Lucas a obţinut medalia de bronz la categoria copii sub 10 ani după un turneu foarte bun în care a acumulat 5,5 puncte din 7 jocuri. Acelaşi punctaj a fost obţinut şi de primii doi clasaţi, Mark Orlov Silva şi Daniel Leonardo Moreira de Freitas, care au avut coeficienţi de departajare superiori. La categoria copii sub 10 ani au luat startul 34 de participanţi.

Bună şi evoluţia lui Andre Moldovan, fratele mai mare a lui Lucas, care s-a clasat pe locul 18 din 31 de participanţi la categoria juniori sub 12 ani, cu 3,5 puncte din 7 partide.

Dacă în România majoritatea competiţiilor sportive programate în acest an au fost anulate, în Portugalia lucrurile intră treptat într-o stare de normalitate relativă. Criza provocată de pandemia Covid 19 a afectat însă şi pregătirea lui Lucas şi Andre, aceştia fiind nevoiţi să îşi anuleze tradiţionala vacanţă de vară petrecută la bunicii din Alba Iulia şi totodată participarea la antrenamentele din cadrul Clubului Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia alături de cei mai buni juniori albaiulieni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea