Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Bogdan Dinu Moldovan este al treilea portar al grupării Espanyol Barcelona, din Primera Division

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Bogdan Dinu Moldovan a devenit, începând din vara trecută al treilea portar al echipei Espanyol Barcelona în prima ligă spaniolă şi primul goalkeeper al formaţiei Espanyol B. Goalkeeperul născut la 3 mai 1990, la Alba Iulia, are 1.88 m şi 72 kg. Bogdan Dinu Moldovan a început fotbalul la FC Unirea Alba Iulia şi este legitimat la clubul Espanyol din anul 2007, când a fost transferat de la Ardealul Cluj. Talentatul jucător a oferit un interviu siteului frf.ro, pe care-l redăm în cele ce urmează.
– Eşti de câţiva ani la Espanyol şi ai parcurs pas cu pas toate etapele promovării unui tânăr jucător la clubul catalan: ai fost campion al Spaniei cu echipa de juniori, ai devenit apoi titular la formaţia secundă şi, din acest sezon, faci parte din lotul primei echipe. Ce au însemnat pentru tine aceşti ani de la Barcelona?
– Sunt la Espanyol de trei ani şi câteva luni. Am ajuns ca junior B, la vârsta de 17 ani, şi niciodată nu m-aş fi gândit că într-un timp totuşi atât de scurt o să fiu în lotul primei echipe, cu toate că acesta a fost primul meu obiectiv aici! Am avut norocul să ajung la un club cu renume, dar mai ales la un club cu o şcoală de portari de nivel înalt, una dintre primele grupări din Spania la acest capitol. În plus, am fost înconjurat de oameni cu mare experienţă în fotbal, de la care am avut numai de învăţat! După multe sacrificii şi multă muncă, totul pentru ca să pot ajunge un jucător cu adevărat profesionist, momentan sunt al treilea portar la Espanyol. Mă antrenez zilnic cu echipa mare şi, atunci când nu sunt convocat în lotul lărgit al primei echipe, evoluez la formaţia secundă.
– În actualul sezon ai fost rezervă la trei meciuri oficiale ale lui Espanyol (1-0 cu Mallorca şi 2-1 cu Levante în campionat, şi 2-0 cu Valladolid în cupă). Cum ai simţit, deocamdată doar de pe bancă, un meci din Primera Division?
– Am trăit pe propria piele cum e să fii cu adevărat fotbalist, dar nu a fost decât un motiv în plus pentru a continua să muncesc. Atmosfera din tribune şi încurajările tuturor m-au ambiţionat şi mai mult, şi culmea este că echipa a învins în toate cele trei partide! Iar în urmă cu două săptămâni am fost în lotul lărgit la meciul contra Sevillei, şi acesta câştigat.
– În cât timp crezi că poţi ajunge titular şi la ce capitol consideri că încă trebuie să lucrezi?
– Sunt conştient că am în faţă unul dintre cei mai buni portari din lume la ora actuală, Kameni. Însă eu niciodată nu mă dau bătut! Când voi avea ocazia să demonstrez că merit să fiu titular, o să încerc să o fac cât mai bine posibil. Sunt tânăr, am doar 20 de ani şi ştiu că mai am foarte multe de învăţat!
– La sfârşitul anului trecut ai câştigat cu Espanyol Cupa Cataluniei, o competiţie de tradiţie în care echipa ta a reuşit să învingă FC Barcelona, formaţie lipsită însă atunci de o bună parte dintre titulari. Este marea rivală a lui Espanyol cea mai bună echipă din fotbalul mondial?
– Cupa Cataluniei a fost competiţia în care am debutat oficial pentru echipa mare. Într-adevăr, la rivala noastră au lipsit mulţi dintre titulari, dar să nu uităm că Barcelona este Barcelona indiferent de numele jucătorilor aflaţi pe teren! E foarte greu să spui care este cea mai bună echipă, dar înclin să împărtăşesc această opinie, pentru că Barcelona a demonstrat-o pe gazon de atâtea ori.
– De ce „Dinu”? Ţi-ai ales tu numele de fotbalist, după cum este obiceiul în Spania, sau aşa te-a numit presa iberică?
– Pentru că şi pe tatăl meu îl cheamă Dinu. Am vrut şi vreau ca tot timpul să fie mândru de mine!
– Ai suferit o accidentare bizară în luna decembrie…
– Da, am suferit o accidentare destul de urâtă, însă nici pe departe ce s-a scris în unele ziare din România! Acum aş vrea să nu îmi mai amintesc…
Preluare de pe www.frf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Atomic Blaj, debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat la Festivalul Regional, prima participare oficială

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa Atomic Blaj a avut parte de un debut pozitiv la nivelul baschetului competițional juvenil. Echipa din „Mica Romă” a participat la prima ediție a Festivalului Regional de minibaschet, la Brașov, în „Zeiden Arena”. În fapt a fost prima participare oficială a unei echipe din Blaj la o competiție organizată de Federația Română de Baschet. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea