Alba va face o parte din testele de COVID-19 pe care le făcea Clujul, iar de săptămâna viitoare ar putea face teste pentru mai multe județe din Transilvania

La Alba Iulia a fost pus în funcțiune astăzi, așa cum a comunicat DSP Alba, primul aparat pentru testare COVID-19

Laboratorul DSP Alba este un laborator acreditat și autorizat atât Ministerul Sănătății cât și RENAR România și respectând toate normele prevăzute de legislația în domeniul. Se va lucra în paralel pe două linii, personalul DSP Alba din cadrul laboratorului va lucra în două schimburi în două ture ca să putem să testăm cât mai multe persoane din județ.

ELIT

Aparatura și echipamentele de specifice au ajuns în județul Alba, în urma unor contracte de comodat, cu titlul gratuit, la solicitarea conducerii DSP Alba, cu sprijinul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și a Universității Politehnice București. Pe această cale, mulțumim pentru implicare Consiliului Județean Alba și parlamentarilor care au sprijinit acest demers.

Aparatura are o capacitate de realizare a 96 de teste COVID-19 pe un ciclu de opt ore, iar în 24 de ore se pot realiza maximum 180 de teste pentru depistarea COVID-19. Acestea se vor efectua strict persoanelor suspecte, conform definiției de caz.

Ghinionul a făcut ca tot astăzi, unul din aparatele de la Cluj să se defecteze, iar întrucât Clujul realiza teste pentru mai multe județe din Transilvania, Alba va fi nevoită să preia o parte din aceste teste.

De altfel, de săptămâna viitoare, la Alba o să vină un al 2-lea aparat de testare, cel donat de compania Transavia Spitalului Județean Alba, aparat care va fi instalat tot la sediul DSP Alba. Până când mai multe județe își vor achiziționa aparate de teste, e de așteptat ca Alba să devină un minicentru de testare COVID-19 pentru mai multe județe din Transilvania.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...