Alba și alte 17 județe, în continuare sub COD PORTOCALIU de ploi torenţiale. Cod galben în restul ţării. Avertizarea meteorologică expiră marți, ora 21.00

Alba și alte 17 județe sunt în continuare sub COD PORTOCALIU de ploi torenţiale, iar restul ţării se află sub avertizare meteorologică de cod galben.

Potrivit meteorologilor, până marţi, 10 iulie, ora 21:00, în Oltenia, în vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei, precum şi în jumătatea de sud a Banatului şi în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apa de 40 – 50 de litri/mp şi pe arii restrânse 70 – 80 litri/mp.

Judeţele vizate de Codul portocaliu sunt: Alba, Braşov, Sibiu, Cluj, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Vâlcea, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna şi Gorj.

Totodată, până marţi, la ora 21:00, va fi în vigoare și o avertizare Cod galben pentru restul teritoriului ţării, inclusiv în Bucureşti.

‘În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 de litri/mp şi izolat 40 – 50 de litri/mp.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...