Rămâi conectat

Actualitate

Alba și alte 17 județe, în continuare sub COD PORTOCALIU de ploi torenţiale. Cod galben în restul ţării. Avertizarea meteorologică expiră marți, ora 21.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba și alte 17 județe sunt în continuare sub COD PORTOCALIU de ploi torenţiale, iar restul ţării se află sub avertizare meteorologică de cod galben.

Potrivit meteorologilor, până marţi, 10 iulie, ora 21:00, în Oltenia, în vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei, precum şi în jumătatea de sud a Banatului şi în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apa de 40 – 50 de litri/mp şi pe arii restrânse 70 – 80 litri/mp.

Judeţele vizate de Codul portocaliu sunt: Alba, Braşov, Sibiu, Cluj, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Vâlcea, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna şi Gorj.

Totodată, până marţi, la ora 21:00, va fi în vigoare și o avertizare Cod galben pentru restul teritoriului ţării, inclusiv în Bucureşti.

‘În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 de litri/mp şi izolat 40 – 50 de litri/mp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea