Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Alba se mândreşte în Liga 1 *Mincă a luat titlul cu CFR Cluj! *N. Stanciu calificat în preliminariile Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi se trage cortina peste un controversat campionat al Ligii 1, ediţia 2011-2012 fiind una în care pe prima scenă s-au regăsit printre protagonişti şi jucători originari din Alba Iulia, sau care au activat în arealul fotbalului judeţean. Cinci dintre aceştia reprezintă produse 100 la sută ale clubului Unirea Alba Iulia (Mincă, Zăgrean, C. Cristea, Gh. Grozav şi N. Stanciu), doi având privilegiul să evolueze chiar în întrecerile continentale.

După foarte multă vreme, un fotbalist localnic a pus mâna pe un trofeu intern, iar portarul albaiulian Mihai Mincă (28 de ani, un meci în actuala stagiune) şi-a trecut în cont primul titlu şi a primit tricoul de campion cuvenit formaţiei din Gruia, CFR Cluj fiind prezentă în fazele preliminarii ale Champions League. „Puştiul minune” Nicuşor Stanciu (19 ani, un gol marcat în retur) a încheiat campionatul pe locul secund cu FC Vaslui şi bate la porţile grupelor Champions League cu echipa lui Porumboiu (o misiune dificilă pentru moldoveni).
*Gicu a renăscut la „U”!
După experienţa nefericită de la Standard Liege, ex-uniristul Gicu Grozav (21 ani) a renăscut pe Someş şi s-a remarcat în tricoul „şepcilor roşii” pentru care a punctat în 6 rânduri (5 reuşite în primăvară), atacantul albaiulian fiind bine cotat la bursa transferurilor. Mijlocaşul Călin Cristea (24 de ani) a marcat un unic gol pentru Pandurii lui Grigoraş şi a bifat mai mult de jumătate din partidele sezonului.
*”Legiunea” lui Pelici plânge…
La polul opus se regăsesc ex-uniriştii înregimentaţi de Alexandru Pelici şi Darius Miclea pe Cibin. Zăgrean, N. Grigore, Maghici, Beza, D. Tătar (un gol), Dâlbea (un gol), alături de fostul zlătnean Cl. Bunea au stat doar un sezon în Liga 1, statutul de nou-promovată punându-şi amprenta. Împrumutat de Voinţa Sibiu de la Poli Timişoara pentru retur, atacantul Andrei Zăgrean (25 de ani) a fost golgheterul sibienilor în partea secundă cu 4 goluri, dar n-a fost de ajuns pentru salvarea de la retrogradare.

Alte nume ce au activat în Alba şi s-au regăsit pe prima scenă în campionatul precedent sunt Cristian Pustai (antrenor Gaz Metan Mediaş), Ioan Mărginean (consilierul patronului la „U” Cluj), Fl. Dan şi Sg. Buş (FCM Tg Mureş), Muzac (Concordia Chiajna), Fl. Maxim (Petrolul Ploieşti), Oct. Popescu şi Ad. Voiculeţ (la „lanterna roşie” CS Mioveni).

Dan HENEGAR

Sursa foto: Prosport, Gazeta Sporturilor, Gazeta de Sud, site-uri oficiale ale cluburilor

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea