Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO:Alba-neagra în Consiliul Local Alba Iulia: consilierii PDL nu mai vor să fie parte civilă în dosarul penal privind finanţările acordate FC Unirea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii PDL din Consiliul Local Alba Iulia au convocat marţi o şedinţă extraordinară pentru a revoca hotărârea adoptată în ianuarie prin care s-au constituit parte civilă în dosarul penal privind finanţările din bani publici acordate FC Unirea, dosar instrumentat de procurorii DNA Alba Iulia. S-au răzgândit însă inexplicabil şi au retras proiectul de revocare de pe ordinea de zi, cu precizarea că vor relua discuţiile cel mai probabiul în luna aprilie. Până atunci au cerut să le fie prezentantă o expertiză contabilă independentă care să stabilească clar dacă există vreun prejudiciu adus bugetului municipiului şi dacă da, care este valoare acestuia.

Horia Bărdaş (PDL) a motivat marţi retragerea proiectului prin aceea că nu există încă o expertiză financiară concretă privind utilizarea celor 8 milioane de lei acordată în perioada 2005 – 2011 sub formă de cotizaţii şi finanţări către Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924. Cu toate acestea democrat-liberalii au retras întregul proiect care la articolul 2 prevedea împuternicirea primarului Mircea Hava să efectueze procedurile legale pentru angajarea unui expert judiciar în vederea întocmirii unei expertize contabile, expertiză care trebuie finalizată până la şedinţa CL din luna aprilie 2012.

De rezultatele acestei expertize depinde şi constituirea CL Alba Iulia ca parte civilă în dosarul penal privind finanţările din bani publici de la FC Unirea. Constituirea ca parte civilă se va produce în situaţia rezultării din actele de urmărire penală şi expertiza contabilă până la citirea rechizitoriului în faţa instanţei de judecată unui prejudiciu cert creat municipiului Alba Iulia.

„Şi când ne-am constituit, şi când nu ne-am constituit parte civilă am făcut-o fără să avem nici un act la mână. Să se facă un raport de specialitate de către o firmă specializată care efectuează asemenea raporte şi expertize economice de specialitate, şi să ne fie prezentat într-o şedinţă următoare. Nu mai putem vota fără să fim informaţi”, a spus Bărdaş. El este cel care a contestat în luna februarie, printr-o adresă oficială transmisă Prefecturii Alba, hotărârea Consiliului local Alba Iulia privind constituirea ca parte civilă cu suma de 8 milioane de lei în dosarul instrumentat de DNA privind subvenţiile din bani publici acordate clubului de fotbal FC Unirea.

Proiectul de hotărâre privind revocarea hotărârii de constituire a CL Alba Iulia ca parte civilă în dosarul penal instrumentat de DNA Alba Iulia a fost semnată de toţi consilierii locali ai PDL, cu excepţia lui Marius Costinaş, de profesie avocat.

Procurorii DNA Alba Iulia au instituit sechestru asigurator asupra averilor viceprimarilor municipiului Alba Iulia Ioan Bogăţan şi Voicu Paul în acest dosar. Potrivit procurorilor, prejudiciul se ridică la peste 8 milioane de lei, echivalentul a 2 milioane de euro.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea