Rămâi conectat

Sport

Alba jubilează, Gherman rămâne realist

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

   Cocoţată pe poziţia a 4-a, gruparea din Cetatea Marii Uniri a impresionat în aceste 8 etape scurse şi deja optimiştii visează deja la o nouă campanie a promovării în elită. „Mai avem nevoie de timp şi de plusuri în lot cel puţin la nivelul concurenţei pe posturi. Gândesc etapizat, din aproape în aproape, dar cu siguranţă îmi doresc performanţă. Trebuie să legăm 4-5 rezultate bune, să nu ne culcăm pe o ureche, a trecut doar jumătate din tur”, a declarat antrenorul Stelian Gherman, o surpriză deosebit de plăcută la al treilea mandat pe banca tehnică a „alb-negrilor”. Acesta a riscat cu Mircea Oprea în zona mediană în partida cu UTA Arad, preferând titularizarea acestuia în detrimentul variantelor Ciofu, D. Militaru sau Negură (neinclus pentru al 4-lea joc succesiv în lot). „În săptămâna premergătoare am încercat 3-4 jucători pe postul acela, iar Mircea cu experienţa sa mi s-a părut cea mai bună soluţie. E problema lui Negură de ce nu joacă, eu intenţionam să-l utilizez mai mult, dar la antrenamente nu dă randamentul ce-mi doresc”, a mai spus Gherman, care a dezvăluit parţial şi explicaţiile acestor rezultate neaşteptate. „Există siguranţă defensivă, dar în primul rând am avut parte de linişte să pot lucra. Merită apreciate eforturile conducerii”. Gherman, împreună cu Cristi Pojar, Adrian Falub sau Ovidiu Maier au fost invitaţi azi să participe la inaugurarea stadionului „Cluj Arena”, eveniment de amploare al „şepcilor roşii”, un moment deosebit ce include în program şi premierea fostelor glorii.
lGol pentru descătuşarea lui G. Petcuţ
6 partide integralist şi golul de trei puncte cu UTA Arad reprezintă parcursul lui George Petcuţ la FC Unirea Alba Iulia. „Sper că este reuşita descătuşării pentru mine, să capăt încredere în forţele proprii. Nu mai marcasem de foarte multă vreme, din toamna trecută când evoluam la Şimleu Silvaniei”, a spus G. Petcuţ, mijlocaşul în vârstă de 25 ani. „Îmi doresc să ajut pe cât posibil Unirea, iar în viitorul apropiat să ajung cât mai sus, în circuitul Ligii 1 sau în străinătate”, a mai afirmat fotbalistul format la UTA Arad, ce în sezonul trecut a evoluat la FCM Tg Mureş. „La Unirea este vorba numai de muncă multă. Suntem bine aşezaţi în teren, pregătiţi fizic şi speculăm la maximum oportunităţile ivite în fiecare meci. Lupta de promovare nu depinde numai de noi, sunt mai mulţi factori la mijloc”, a conchis Petcuţ, fost component al loturilor naţionale de juniori, culeg printre alţii cu Şt. Radu (Lazio), Scarlatache şi Luchin (Dinamo), sau uniristul Bucurică. Ca şi o coincidenţă ciudată, George Petcuţ are parte de adversari consecutivi trei echipe pe la care a trecut, UTA Arad, FC Baia Mare şi Luceafărul Oradea.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Și CSU Alba Iulia atacă promovarea în Liga 2: Alin Minteuan – antrenor, Aurelian Băbuțan – director sportiv!

Dan HENEGAR

Publicat

în

ȘI CSU Alba Iulia are planuri serioase în următoarea ediție a eșalonului terț, formația din Cetatea Marii Uniri intenționând să atace, aidoma concitadinei CSM Unirea Alba Iulia, promovarea în Liga 2. Gruparea universitară a trecut în această vară prin modificări majore în toata palierele. Astfel a fost instalat ca antrneor principal Alin Minteuan, iar funcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea