Rămâi conectat

Curier Județean

Alba Iulia: Zeci de motociclişti au făcut un tur al oraşului, avertizându-i pe automobilişti că nu sunt singuri pe şosele

Alexandra Mates

Publicat

în

Zeci de motociclişti s-au strâns astăzi, începând cu ora 13.00, în spatele benzinăriei OMV, de lângă stadionul Cetate din Alba Iulia pentru a lua parte la Campania Împotriva Accidentelor iniţiată de Asociaţia „Apulum Bikers”.

Aceştia au vrut să-i atenţioneze pe şoferi că şi ei fac parte din trafic şi că au aceleaşi drepturi. Membrii Asociaţiei au împărţit flyere tuturor celor prezenţi cu mesajul RESPECT RECIPROC ÎN TRAFIC atât pentru automobilişti precum „Nu sunteţi singuri pe drum – partenerii din categoria moto, deşi sunt mai mici şi mai vulnerabili, au aceleaşi drepturi şi obligaţii” cât şi pentru motociclişti „Folosiţi drumul în mod corespunzător- rulaţi spre axul drumului la 1/3 din lăţimea benzii şi păstraţi o distanţă corespunzătoare în mers”. În jurul orei 13.30, motocicliştii şi-au ambalat motoarele şi au pornit spre un tur al oraşului. În rândurile motocicliştilor i-am observat şi pe interpretul albaiulian de muzică populară – Ionuţ Fulea dar şi pe domnul Vasile Macarie – om de afaceri.

„Este vorba despre o Campanie iniţiată de Asociaţia „Apulum Bikers”, cu scopul de conştientizare a conducătorilor auto de prezenţa motocicliştilor în trafic şi de prevenire a accidentelor. Vrem ca ei să ştie că pentru noi orice eveniment rutier poate fi fatal, spre deosebire de automobilişti, care circulând la o viteză relativ scăzută, şansele să se întâmple ceva rău sunt destul de mici. Asociaţia a fost înfiinţată acum un an, iar din cadrul acesteia  fac parte 18 membri. Vrem să promovăm partea bună a motociclismului. Teribilişti există în rândul tuturor celor aflaţi în trafic, şi din rândul motocicliştilor, trebuie să recunoaştem dar şi din cel al automobiliştilor”, ne-a delcarat Ovidiu Mureşan – preşedintele Asociaţiei „Apulum Bikers” din Alba Iulia.

Aşa după cum ne-au declarat organizatorii, marşul a fost legal, autorizat de către Primăria Municipiului Alba Iulia şi s-a  desfăşurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea