Rămâi conectat

Politică Administrație

Alba Iulia: Suplimentare de fonduri pentru amenajarea noului adăpost pentru câinii comunitari

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

adapost cainiPrimăria Alba Iulia solicită Consiliului Local suplimentarea cu 90.000 de lei a sumei alocate inițial pentru construcția noului adăpost pentru câinii comunitari.

Pe parcursul implementării acestui proiect, s-a dovedit necesitatea suplimentării valorii totale de investiţie aprobate prin anexa la HCL nr. 84 /2013 , ca urmare a cerinţelor de funcţionare elaborate de personalul medical de specialitate și de asigurarea cerinţelor de eficienta energetica a clădirilor”, spun reprezentanții Administrației locale.

Este vorba despre montarea și punerea în funcţiune a incineratorului, donat de Direcţia Sanitar Veterinara Alba, care presupune lucrări de extindere a conductei de gaz existente, pe o lungime de aproximativ 130 ml; modificări la instalaţiile incintei datorate utilizării gazului metan, la centrala termică pe gaz metan și la montarea unui aragaz pentru pregătirea hranei câinilor din spaţiul amenajat; protejarea termică a clădirii prin aplicarea termosistemului la pereţi, pardoseala parter, pod și executarea finisajelor (gresie, pardoseli, faianţa) conform reglementarilor impuse, în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare; dotarea cabinetului medical al adăpostului cu un minim necesar de echipamente (dulap ustensile medicale, masă consultații, masă de operaţie, masă instrumentar, calculator PC, instrumente specifice, etc), pentru efectuarea serviciilor medicale.

Noul adăpost pentru câinii fără stăpân va fi construit în perimetrul stației de epurare din Alba Iulia (str. Rogozului). Valoarea totală a investiției este de 205.000 lei inclusiv TVA (valoarea inițială a fost estimată la 115.000 de lei) din care construcții – montaj – 175.090 de lei .

Se vor amenaja spații de cazare cu 67 cușete pentru animale, o clădire administrativă de 105,12 mp, un incinerator de 16 mp, împrejmuirea pe 100 ml, se vor efectua lucrări la reţele de apa, canalizare, instalații electrice, gaze naturale și lucrări de amenajare pentru drum, platforme, alei și trotuare, termenul de execuție fiind de 2 luni de la semnarea contractului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea