ALBA IULIA: Servicii sociale de peste 900.000 de lei pe an, asigurate din bugetul local

*Vezi ce ONG primește cei mai mulți bani în raport cu numărul de beneficiari

Comunitatea din Alba Iulia susține anual peste 600 de persoane aflate în dificultate, prin fondurile alocate de la bugetul municipiului pentru servicii sociale prestate de mai multe Organizații Non Guvernamentale. În bani acest lucru se traduce prin acordarea unor sume între 3 și 711 lei pe lună pentru un beneficiar, în funcție de contractele de asociere încheiate între administrația locală și fundațiile sau asociațiile care prestează respectivele servicii.

ELIT

Potrivit raportului întocmit de Serviciul Public de Asistență Socială Alba Iulia, în anul 2012 suma totală cheltuită cu serviciile sociale a fost de 914.281 de lei, din care 385.704 lei au mers la Cantina socială (care are 100 de beneficiari) iar restul a fost împărțit între 6 ONG-uri.

Cele mai mari sume au fost dirijate spre asociațiile care se ocupă de copiii cu probleme de sănătate grave. Astfel, suma de 151.832 de lei (pentru 10 luni), a fost acordată Asociației Non Guvernamentale ”Maria Beatrice”, pentru 25 de beneficiari ai Centrului de zi pentru copii cu deficiențe neuromotorii și deficiențe osteoarticulare, pentru fiecare persoană plătindu-se lunar o sumă de până la 711 lei. De asemenea, pentru Centrul de zi pentru copii cu Sindrom Down și autism, patronat de Asociația ”ACAS”, s-au alocat în total 78.693 de lei pentru 15 beneficiari (câte 437 de lei pe lună).

Mihail David - 2020

Alți 184.980 de lei au mers, în 2012, la Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, bani de care au beneficiat în total 79 de persoane, dintre care 17 prin Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice (câte 182 de lei pe lună); 20 prin Așezământul social pentru persoane cu handicap/ centru de zi (la care, conform contractului se plătește lunar o treime din cheltuielile de funcționare); 42 prin Centrul pentru persoane fără adăpost (câte 254 de lei pe lună pentru fiecare beneficiar).

Tot pentru Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice a fost acordată Asociației ”Caritas” Alba Iulia suma de 43.440 de lei, pentru 86 de persoane, respectiv câte 42 de lei pe lună pentru fiecare beneficiar.

Pentru Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice, patronat de Asociația ”Sf. Andrei” Bărăbanț, cu 24 de persoane asistate, s-a plătit în 2012 suma de 57.672 de lei (respectiv o treime din cheltuielile cu salarii și medicamente nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate – conform contractului).

Și, în fine, cea mai mică sumă (în funcție de numărul de beneficiari) – 12.000 de lei, a plecat către Crucea Roșie Filiala Alba, pentru Serviciul social cu caracter primar, care are 300 de beneficiari, rezultând că pentru fiecare care s-a plătit câte 3 lei pe lună.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...