Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia, primul oraș din România care obține premiul internațional “Trofeul Orașului IRU 2017”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia este primul oraș din România care obține premiul internațional “Trofeul Orașului IRU 2017”, alăturându-se campaniei globale pentru mobilitate inteligentă – Smart Move,  derulată de UNTRR în România.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR, membră activă a Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere – IRU, are deosebita plăcere să anunțe că Municipiul Alba Iulia a câștigat prestigiosul premiu internațional “Trofeul Orașului IRU 2017” , acordat de către de un juriu compus din reprezentanți importanți ai autorităților locale din întreaga lume, ai industriei turistice globale și ai transportului rutier profesionist.

Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, a declarat: „Suntem deosebit de onorați de faptul că Municipiul Alba Iulia a acceptat invitația UNTRR de a candida la această competiție internațională, parte a campaniei globale pentru mobilitate inteligentă Smart Move – derulate de asociația noastră în România și felicităm sincer Alba Iulia, primul oraș românesc câștigător al prestigiosului premiu internațional IRU Trofeul Orașului, care prin recunoașterea sa la nivel internațional ca destinație de excelență pentru turismul cu autocarul aduce  o contribuție valoroasă la promovarea imaginii României în lume.”

Municipiul Alba Iulia, a cărui candidatură a fost susținută de UNTRR, a impresionat juriul internațional IRU Smart Move prin proiectul să inovator  “Alba Iulia – Smart City 2018 pentru o mobilitate inteligentă”, demonstrând o abordare colaborativă și integrată a mobilității și acordând o atenție deosebită turismului de grup cu autocarul în planificarea mobilității. Măsurile implementate pentru primirea autocarelor turistice în oraș, cum ar fi locuri dedicate de parcare situate lângă atracțiile principale ale orașului, precum și facilitățile create pentru turiștii cu autocarul aduc orașului Alba Iulia acest trofeu bine meritat.

„Alba Iulia se angajează să devină o destinație turistică de excelență. Facilitarea accesului autocarelor turistice în orașul nostru și crearea unui mediu primitor pentru vizitatorii care vin cu autocarul este o componentă importantă a acestei ambiții. Recunoașterea oficială de către IRU a tuturor acestor eforturi ne confirmă  nu numai că mergem într-o direcție corectă, ci în cea mai bună”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului.

IRU acordă la fiecare 2 ani premiul “Trofeul oraşului”, acelor autorități locale care au implementat politici prietenoase autocarelor, recunoscând valoarea vizitatorilor care le descoperă orașul la bordul unui autocar. Trofeul Orașului face parte din Premiile internaționale pentru Mobilitate Inteligentă – Smart Move, alături de Premiul IRU de Excelență pentru Autobuze și Premiul de Inovare în Turismul cu Autocarul .

UNTRR în calitate de membră activă IRU a lansat campania globală Smart Move  în România, alături de apelul pentru participarea la competițiile internaționale  pentru obținerea Premiilor pentru o Mobilitate Inteligentă Smart Move: UNTRR lansează Campania SMART MOVE în România: autobuzele şi autocarele, o mişcare inteligentă pentru viitorul nostru!

UNTRR încurajează toate orașele din România, precum și transportatorii români de persoane să participe la această prestigioasă competiție internațională!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO| Un spital privat din Alba Iulia, „îmbrăcat” cu cel mai mare tricolor din oraș, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României!

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Un spital privat din Alba Iulia, „îmbrăcat” cu cel mai mare tricolor din oraș, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României!

Spitalul privat construit de doctorul Teodor Holhoș a fost frumos decorat cu ocazia Zilei Naționale a României,  1 Decembrie 2023, cu cel mai mare tricolor din orașul nostru.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Teodor Holhoş, chirurg oftalmolog şi fondatorul clini­cilor de oftalmologie Doctor Holhoş, reţea ce include 5 clinici, construieşte un spital pe cinci etaje în Alba Iulia şi are în plan un al doilea spital la Cluj-Napoca.

„Primul spital este în construcţie, un spital de 5 etaje în Alba Iulia, lucrăm la ultimul etaj. Este un proiect început în urmă cu câţiva ani. Sper ca într-un an, un an şi jumătate să dăm drumul, are şi alte specialităţi medicale pe lângă oftalmologie. Am demarat această construcţie din fonduri proprii în 2017, am întins investiţia pe mai mult timp pentru că nu am vrut să fac credite“, a declarat chirurgul oftalmolog Teodor Holhoş, fondatorul clinicilor Dr. Holhoş, în cadrul unei emisiuni ZF Private Health. El nu a precizat la cât se va ridica investiţia totală în acest spital.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

În prezent Dr. Holhoş include o reţea de 5 clinici de oftalmologie în Alba Iulia, Cluj, Sibiu, Turda şi Mediaş.

El mai spune că a dezvoltat aceste clinici de oftalmologie pentru că şi-a dorit foarte mult să profeseze în România şi cum nu a fost primit în sistemul public de sănătate a înfiinţat prima clinică de oftalmologie la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare