Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Alba Iulia nu este groapa de gunoi a comercianților. Se fac cercetări pentru identificarea celor care depozitează gunoiul în curtea Palatului Copiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se întâmplă din nou, de această dată într-o altă zonă a orașului decât cele cu care ne-am obișnuit până acum. Comercianții din Alba Iulia par a nu înțelege că aruncarea gunoaielor pe domeniul public al municipiului reprezintă contravenție și se sancționează conform prevederilor Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor și a HCL 368/2005, privind stabilirea sancțiunilor pentru faptele care constituie contravenție în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia.

Fapta este cu atât mai gravă deoarece s-a format o rampă clandestină de gunoi în zona istorică a Cetații Alba Carolina, această zonă este frecventată de sute, poate chiar mii de turiști zilnic, fapt ce aduce prejudicii de imagine orașului nostru.

Polițiștii locali fac cercetări pentru identificarea comercianților care depoziteaza gunoiul în curtea Palatului Copiilor aflat în Cetatea Alba Carolina, în sensul în care, în decursul zilei de 27.08.2018 au fost sancționați 5 operatori economici, care au depozitat necorespunzător reziduuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate.

De la începutul anului până în prezent, polițiștii locali au aplicat un număr de 43 amenzi și 10 avertismente scrise pentru următoarele contravenții: aruncarea deșeurilor sau obiectelor de uz caznic pe străzi, neîmprejmuirea și/sau nesalubrizarea terenurilor, împrăștierea gunoiului aflat în recipienți, depozitarea necorespunzătoare a reziduurilor industriale și agricole, spălarea autovehiculelor pe domeniul public, murdărirea domeniului public prin efectuarea unor lucrări de reparații la autovehicule, lipirea de afișe în locuri nepermise, distrugerea sau deteriorarea spațiilor verzi, arderea deșeurilor vegetale sau de altă natură pe domeniul public, intrarea pe domeniul public a autovehiculelor cu noroi pe roți.

De asemenea, polițiștii locali patrulează zilnic în zonele unde cunosc că sunt probleme cu depozitarea ilegală a deșeurilor menajere, și nu numai.

Supunem atenției opiniei publice respectarea prevederilor legislative în ceea ce privește salubrizarea municipiului Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Ziua Independenței Naționale a României, Ziua Victoriei în Europa și Ziua Europei, sărbătorite la Alba Iulia. Slujbă religioasă, alocuțiuni și program artistic, în Piața Cetății Instituţia Prefectului – judeţul Alba organizează vineri, 10 mai 2024, cu începere de la ora 12.00, un ceremonial religios și militar dedicat sărbătoririi Zilei Victoriei în Europa, Zilei Europei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea