Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia în topul orașelor de NOTA 10: Ce criterii au fost aplicate pentru a stabili clasamentul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe municipii din România, printre care și Alba iulia au fost incluse într-un studiu realizat de Banca Mondială, pentru a găsi orașele de Nota 10. În urma aplicării mai multor criterii care definesc un astfel de oraș și a prelucrării datelor, municipiul Alba Iulia s-a clasat pe locul 9.

Pe primul loc s-a clasat Municipiul Braşov cu 20% din voturi. Pe locul al doilea este Cluj-Napoca cu 19%, iar pe locul al treilea a fost Sibiul – 11%. Urmează Bucureşti cu 11 %, Oradea cu 9 %, Timişoara cu 8 %, Iaşi cu 4 %, Constanţa – 3 %, Alba Iulia – 3 %, Sighişoara – 2%.

Prin acest sondaj au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un oraş „de nota 10”, respectiv „curăţenie, aer curat, linişte”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat”, „arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, „cultură, evenimente, vitalitate”, „infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate”, „oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate”, „spaţii verzi, parcuri, flori, copaci” şi „peisaje memorabile speciale”.

Primarul Braşovul, George Scripcaru, a declarat că îl bucură rezultatele, mai ales că vin din partea Băncii Mondiale, despre care el a afirmat că „nu poate fi bănuită de subiectivism… în ciuda opiniilor celor care nu sunt mulţumiţi sau nu se mândresc cu Braşovul, românii din alte judeţe apreciază lucrurile făcute în oraşul nostru. Aceste rezultate, pe lângă faptul că ne satisfac, ne şi obligă să continuăm proiectele de dezvoltare a oraşului”. De altfel, primarul a declarat că toate cele 14 proiecte cu finanţare europeană depuse la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru au fost aprobate, iar în perioada următoare vor fi implementate.”

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română după ce au obținut Premiul I la faza județeană a concursului. Alte două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea