Rămâi conectat

Politică Administrație

Alba Iulia: În sezonul rece, Parcul Sărbătorilor de Iarnă revine în Piața Cetății

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Se vor reamplasa patinoarul artificial, Căsuța lui Moș Crăciun și chioșcurile cu produse specifice Sărbătorilor de iarnă  

Administrația locală va organiza, în perioada 1 decembrie 2013 – 15 ianuarie 2014, în Piaţa Cetăţii din municipiul Alba Iulia, un Parc al Sărbătorilor de Iarnă, în cadrul căruia vor fi amplasate chioşcuri din lemn destinate desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică, activităţi de comercializare a produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon.

Totodată, în incinta acestui parc va funcţiona patinoarul artificial demontabil – foarte apreciat anul trecut de amatorii sporturilor de iarnă în aer liber; va fi amplasată Căsuţa lui Moş Crăciun, o scenă în aer liber unde se vor desfăşura în permanență spectacole şi bradul de Crăciun.

Pentru funcționarea în bune condiții a parcului și acoperirea cheltuielilor cu utilitățile (energie electrică, apă-canal, iluminat public, paza zonei, amplasarea toaletelor ecologice şi a containerelor destinate colectării gunoiului), cheltuieli a căror plată cade în sarcina administrației locale, sunt propuse taxe speciale, pe care consilierii locali le vor aproba în ședința din 29 octombrie.

Astfel, taxa pentru activitatea de alimentaţie publică va fi 1 leu/mp/zi; taxa pentru comercializarea produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon – 0,8 lei/mp/zi; taxa pentru închirierea chioşcurilor pentru activitatea de alimentaţie publică – 2 lei/mp/zi; taxa pentru închirierea chioşcurilor pentru desfacerea produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon – 1 leu/mp/zi.

De asemenea, se va stabili o taxă specială de 0,1 lei/mp/zi pentru amplasarea patinoarului, taxă ce va asigura exploatarea, transportul şi întreţinerea acestuia pe întreaga perioadă și va fi achitată de către societatea care îl va amplasa.

Patinoarul va avea o suprafață de 600 mp, o cabană de lemn cu rol de casă de bilete, garderobă și centru de închiriere patine către public șli va fi dotat cu instalație de sonorizare.

Biletul de intrare va fi 10 lei. Tot 10 lei vor plăti și cei care doresc să închirieze una dintre cele 200 perechi de patine marca Roxa – Italia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea