Alba Iulia – destinație europeană de excelență

Alba Iulia și Ținutul Buzăului au fost desemnate ca destinații europene de excelență, în cadrul ediției din acest an a proiectului EDEN, lansat de Comisia Europeană, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării. 

Alba Iulia a fost desemnată destinația românească pentru tema regenerarea siturilor fizice, iar Ținutul Buzăului – pentru tema turismul rural.

Proiectul EDEN – European Destinations of Excellence – a fost lansat în anul 2006 de Directoratul General pentru Întreprinderi și Industrie/ Comisia Europeană. Destinațiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs național, organizat de autoritatea de turism din fiecare țară participantă la proiect, pe baza temei și a criteriilor de selecție agreate de Comisie.

Destinațiile vor fi premiate și vor avea posibilitatea de a se promova la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo, de minister, în perioada 15-18 noiembrie 2012. De asemenea, cele două orașe/zone vor fi incluse în Rețeaua EDEN constituită la nivel european.

Destinațiile EDEN ale României desemnate în cadrul edițiilor anterioare ale concursului național, au fost: Depresiunea Horezu (în anul 2008, pentru tema turismul și patrimoniul local imaterial), Parcul Natural Apuseni (în anul 2009, pentru tema turismul și ariile protejate) și Stațiunea Geoagiu Băi (în anul 2010, pentru tema turismul acvatic).

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...